14 Ιουν 2016

Παρίσι: Επεισόδια και ένταση στην νέα πορεία για τα εργασιακά

Οι "χαζοί" Γάλλοι δεν παραδειγματίζονται από εμάς τους "έξυπνους" Έλληνες που τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα!

14-6-2016 16:47
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί αυτή την ώρα το Παρίσι, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλειώδης πορεία διαμαρτυρίας για τον νέο εργασιακό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.
Ο πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για το κοινό όλη την ημέρα "εξαιτίας του εθνικού κοινωνικού κινήματος" κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση αυτού του μνημείου συμβόλου του Παρισιού. Το κλείσιμο αποφασίσθηκε εν μέσω του ποδοσφαιρικού Euro 2016, ενός τουρνουά που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Παρίσι.
Ένα μέρος του προσωπικού του πύργου του Άιφελ "έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει σ' αυτή τη
διεπαγγελματική ημέρα δράσης. Καθώς το προσωπικό που ήταν παρόν δεν επαρκούσε αριθμητικά για να ανοίξει το μνημείο σε ικανοποιητικές συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας του κοινού, ο πύργος θα παραμείνει συνεπώς κλειστός", εξήγησε η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE).
Τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε μια μεγάλη διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ και αναμένουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: