28 Ιουν 2016

Νέοι κεραυνοί Φάρατζ : Με το Brexit δώσαμε ελπίδα σε όλη την Ευρώπη-Φτωχοποιήσατε την Ελλάδ

Ο κύριος εκπρόσωπος του Brexit και φίλος της Ελλάδας, Νάιτζελ Φάρατζ, εμφανίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο και είχε άγρια κόντρα του με τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς!«Αμφισβητείστε εσείς, αμφισβητείται το νόμισμά σας!», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. Και συνέχισε:«Κοιτάξτε! Δείτε λιγάκι την Μέσογειο. Η πολιτική που επιβλήθηκε για να επικρατήσει η φτώχεια στην Ελλάδα, εκεί τα πήγατε πολύ καλά. Αλλά αμφισβητείστε».Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Φάρατζ είπε: 


«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι εσείς με απάτες με ψέμματα ποτέ δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και τους επιβάλλατε την πολιτικη ένωση. 

Και όταν οι πολίτες του 2005 στην Ολλανδία και στην Γαλλια καταψήφισαν αυτή την πολιτική ένωση, όταν απέρριψαν το Σύνταγμα εσείς τους αγνοήσατε και τι κάνατε; Φέρατε από την πίσω πόρτα στην ΕΕ την συνθήκη της Λισαβόνας. 

Το Brexit είχε σεισμικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν μόνο για την Βρετανία αλλά και για όλο τον κόσμο. Ο απλός άνθρωπος απέρριψε τις πολυεθνικές και τις συγχωνεύσεις τραπεζών τις μεγάλες πολιτικές και είπε αυτός ο απλός άνθρωπος: «θέλουμε πίσω την πατρίδα μας θέλουμε πίσω τα δικά μας σύνορα».

 Και με τον τρόπο αυτό πλέον δώσαμε αχτίδα ελπίδας στους δημοκράτες και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ. 

Η Βρετανία δεν θα είναι το μοναδικό κρατυος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ».

«Εναπόκειται στην ΕΕ να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Συμφωνώ με τον κ. Γιούνκερ ότι πρέπει να γίνουν πράξεις. Κανείς από εσάς δεν έχει κάνει στην ζωή του μια κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά. Είτε έχετε εργαστεί στις επιχειρήσεις είτε στο εμπόριο είτε έχετε δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης ποτέ δεν έχετε λειτουργήσει σωστά».


Του απάντησε ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Κύριε Φάρατζ, αγαπητοί συνάδελφοι, με κάθε σεβασμό για την αναστάτωσή σας, συμπεριφέρεστε σήμερα, όπως το κόμμα του κυρίου Φάρατζ. Συνάδελφοι, μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του. Είπατε ότι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει καμια κανονική δουλειά αλλά μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια».

Τότε απάντησε ο Νάιτζελ Φάρατζ λέγοντας: «Έχετε δίκιο κύριε Σουλτς. Εσείς υπερασπιζόσασταν το κατεστημένο και είστε το κατεστημένο», είπε και καταλήγοντας την αναφορά του στις σχέσεις ΕΕ – Βρετανίας μετά το Brexit είπε: «Αν απορρίπτατε οποιαδήποτε ιδέα εμπορικών συναλλαγών θα ήταν σα να φτύνατε το πρόσωπο σας».

«Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ» είπε ο Γιούνκερ όταν είδε τον Φάρατζ κι άλλους Βρετανούς βουλευτές να τον χειροκροτούν μετά την ομιλία του και τη δήλωση πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό. «Σε κάποιο βαθμό εκπλήσσομαι που είστε εδώ.

Παλεύατε για την έξοδο, ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ του Brexit. Γιατί είστε ακόμα εδώ;».


Αττικά Νέα



Δεν υπάρχουν σχόλια: