21 Ιουν 2016

Τι κρύβει η επίθεση (από το Der Spiegel) στον Γιούνκερ...

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Βερολίνο κατά του Γιούνκερ: Υποστήριζε Τσίπρα!!
Εκτός λοιπόν από μανιώδης καπνιστής και μπεκρής, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ κατηγορείται πως ήταν και υποστηρικτής του Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους "θεσμούς", ενώ δεν έχει έννομο συμφέρον να το κάνει, αφού η Κομισιόν δεν έχει δανείσει δεκάρα στους Έλληνες (!!!). 
Αυτά μας λέει το ημιεπίσημο όργανο του Βερολίνου Der Spiegel λες και δεν θυμάται πως η Κομισιόν είναι μέλος της τρόικα και υποτιθέμενος συντονιστής της "διάσωσης" της Ελλάδας εκ μέρους των 18 κρατών μελών της Ευρωζώνης αλλά και του EFSF/ESM.
Δεν θυμάται επίσης το φερέφωνο του Σόιμπλε πως ούτε η ΕΚΤ συμμετέχει στα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας ως "πιστωτής" αφού υποτίθεται πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το διαβόητο "καταστατικό" της ΕΚΤ. 
Γι' αυτό, όταν αγόρασε το 2011 περίπου €56δις ελληνικών ομολόγων στο 60% της αξίας τους από τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, το έκανε για να κρατήσει τα επιτόκια δήθεν χαμηλά, αλλα στην πραγματικότητα για να βοηθήσει τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και να συμμετάσχει στη κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδος. Αλλά μετά φρόντισε να εξαιρέσει τον εαυτό της από το κούρεμα του PSI για να μη θεωρηθεί πιστωτής της Ελλάδας, και επέβαλε αποπληρωμή των Ελληνικών ομολόγων στο 100% της αξίας τους. 
Απομένει φυσικά ο ..."ελέφαντας στο σαλόνι", το ΔΝΤ, ο πραγματικός κυρίαρχος της Τρόικα και του Eurogroup, όπου έλυναν και έδεναν ο Σόιμπλε η Λαγκαρντ και ο Τόμσεν. Ο Γιουνκέρ δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του προς αυτό το Ιψενικό τρίγωνο των σφαγέων της ελληνικής οικονομίας. Γι αυτό δεν συμμετείχε σε καμία συνεδρίαση του Eurogroup ως πρόεδρος της Κομισιόν, αφήνοντας τον Μοσκοβισί να δέχεται όλη την αλαζονία και περιφρόνηση του "τριγώνου". 
Από πολύ νωρίς μάλιστα (Απρίλιο 2015) ο Γιούνκερ είχε ξεσκεπάσει το ρόλο του ΔΝΤ ως Ροτβάιλερ (μαντρόσκυλο) του Σόιμπλε και πίεζε για άμεση συμφωνία με Βαρουφάκη ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ, όπως έκανε και το Φεβρουάριο του 2016 με Τσίπρα--Τσακαλώτο. Αλλά και στις δυό περιπτώσεις η "ελληνική πλευρά" δεν αξιοποίησε ενεργά τη βοήθεια του Γιούνκερ, προτιμώντας να υποχωρήσει στους εκβιασμούς Σόιμπλε, ΔΝΤ και ΕΚΤ με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. 
Και βεβαια αυτό που ενόχλησε τώρα το Βερολίνο δεν ήταν η χειραψία του Γιουνκέρ με τον Πούτιν αλλά η χλιαρή έως ουδέτερη στάση του σχετικά με δημοψήφισμα για το BREXIT. Αυτό πάνω απ'όλα εξαγρίωσε τους Γερμανούς γιατί τους ανάγκασε να ...εκλιπαρούν του Βρετανούς να μή φύγουν και να προσεύχονται για παρέμβαση "από μηχανής θεού".
Αλλά επ'αυτών έχουμε ακόμα πολλά να πούμε.

Θαυμάστε προς το παρόν τα λόγια του Spiegel: 
"Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, έδειξε φανερά την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είναι ένας από τους πιστωτές στην Ελλάδα."


Δεν υπάρχουν σχόλια: