grexit3.jpg
Υπέρ της διαγραφής χρέους με ταυτόχρονο συντεταγμένο και προσωρινό Grexit τάσσεται ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, ο μέχρι πρότινος διευθυντής στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου καθώς τον Μάρτιο συνταξιοδοτήθηκε.Γνωστός υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Γερμανός οικονομολόγος εκτίμησε ότι τα χρέη δεν μπορούν να αποπληρωθούν, τη διαγραφή χρέους θα πρέπει να ακολουθήσει η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας χωρών όπως Ελλάδα και αυτό, σύμφωνα με την άποψή του, είναι δυνατόν μόνο με ένα συντεταγμένο, προσωρινό Grexit.Με μια αναμενόμενη υποτίμηση της
παλιάς-νέας δραχμής, υποστηρίζει ο Ζιν, η χώρα θα αποκτούσε αμέσως μια αισθητή χαλάρωση, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
παλιάς-νέας δραχμής, υποστηρίζει ο Ζιν, η χώρα θα αποκτούσε αμέσως μια αισθητή χαλάρωση, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο του Ινσμπρουκ, ο Ζιν τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, με διαγραφές χρέους για τράπεζες, νομισματικές τράπεζες και κράτη. Συνιστά εξάλλου μια «αναπνέουσα» νομισματική Ενωση, όπου θα προβλεπόταν μια συντεταγμένη διαδικασία για έξοδο από την ευρωζώνη, στην οποία θα ήταν δυνατή η επανένταξη σε μια χρονική στιγμή αργότερα.
Αναφερόμενος γενικότερα στη Νότια Ευρώπη υποστήριξε ότι λόγω του χρέους, της ανεργίας και της παραγωγικότητας δεν μπορεί γενικά να γίνεται λόγος για ένα «τέλος της κρίσης» και υποστήριξε ότι ο ευρωπαϊκός Νότος δεν επιτρέπεται να δημιουργεί νέο χρέος, ενώ χαρακτήρισε αναγκαίες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου