1 Ιουν 2016

Guardian: 71.000 κομμάτια κρατικής περιουσίας μεταφέρονται σρο Υπερταμείο γφια 99 χρόνια


Στην Ελλάδα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχει γίνει ποτέ στη σύγχρονη Ευρώπη, αναφέρει σε ρεπορτάζ η  Guardian, σημειώνοντας που σημειώνει ότι μεταξύ άλλων πωλούνται «ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες»Στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι  Αθήνα υπό τεράστια πίεση αναγκάζεται να ξεφορτωθεί λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία της χώραςκαι σχολιάζει ότι η λίστα του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα αυξηθεί. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι αναφέρει πως πάνω από 71.000 κομμάτια κρατικής περιουσίας θα μεταφερθούν στο διάρκειας 99 ετών υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.


Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η υποχρέωση σύστασης του υπερταμείου αντιμετωπίζεται από τους οργισμένους Έλληνες ως το χαμηλότερο σημείο της επικής μάχης της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη και από κάποιους ως η ύστατη λεηλασία και πλήγμα στην αξιοπρέπεια της χώρας.

Από την πλευρά του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας αντιτείνει μιλώντας στην εφημερίδα ότι αν και «κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση».

Ο αξιότιμος και μη εξαιρετεός "πολύ αριστερός" Πιτσιόρλας, απορρίπτει  τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δε θα αποκρατικοποιηθούν. «Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;» ρωτά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. 

Και εμέις αναρωτιόμαστε. Πως ο αριστερ;oς ΣΥΡΙΖΑ έγινε τόσο νεοφιλελέυθερος όταν έκατσε στην καρέκλα ; Ο αρμόδιος για το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας "πολύ αριστερός" κύριος Πιτσιόρλας θα είναι προφανώς απο τους πρώτους που θα σπεύσει να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο της φυγής όταν έρθει η ώρα, που θα έρθει. Άλλωστε είναι απο εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: