9 Ιουλ 2016

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας για τη χορήγηση της υποδόσης των 3,8 δις

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με την παράταση των διαπραγματεύσεων για να χορηγήσουν οι δανειστές την υποδόση των 2,8 δις ευρώ στην υποτελή ελληνική κυβέρνηση, Η οποία εκλιπαρεί για τη δόση όπως οι ναρκωμανείς που πασχουν από το σύνδρομο της στέρησης. Παρ΄όλο το ανελέητο μαστίγωμα και τη λήψη εξοντωτικών μέτρων σε
βάρος των Ελλήνων πολιτών και της χώρας, οι δανειστές δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Η κύρια απαίτησή τους  είναι η ολοκλήρωση του αφελληνισμού των ελληνικών τραπεζών με την υποκατάστση των διοικήσεών τους από ξένους που ελέγχονται από τους δανειστές αλλά και από Γύπες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου όπως ο κορυφαίος όλων Τζών Πόλσον. Ο οποίος επιχειρέι έφοδο στα "χειμερινά ανάκτορα" της ελληνικής διοίκησης Σάλα, με πολύ μεγάλη πιθανότητα να την ανατρέψει ολοσχερώς. Για το σκοπό της διευθέτησης του θέματος συζητήθηκε το όλο θέμα μεταξύ εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (EuroWorking Group) στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με τους Έλληνες υποτελείς, με επικεφαλής τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο ζήτησε από την κυβέρνηση να τελειώνουν τα προαπαιτούμενα το ταχύτερο δυνατόν έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να αρχίσει στην ώρα της, τον Οκτώβριο.Οι θεσμοί ανησυχούν καθώς διαπιστώνουν μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του τέλους Ιουνίου για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και κατά δεύτερο λόγο για πέντε αλλαγές στον ενεργειακό τομέα (μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση αγοράς φυσικού αερίου, ψήφιση νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αύξησης του κόστους τους, απόσχιση ΑΔΜΗΕ από ΔΕΗ και πώλησή του).
Προβλέπουν, εξάλλου, ότι θα υπάρξει αντίσταση στη μεταφορά των επόμενων ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, ενώ ακόμη δεν έχει μεταφερθεί το υπόλοιπο 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη, σε εκκρεμότητα παραμένει και η κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, ενώ εκκρεμούν και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που πρέπει να γίνουν ώς τον Σεπτέμβριο. Το EuroWorking Group προετοίμασε το Eurogroup της Δευτέρας, όπου η Ελλάδα θα είναι δεύτερο θέμα, μετά το Brexit.
Οι θεσμοί θα ήθελαν ιδανικά να έχουν τελειώσει τα προαπαιτούμενα που απαιτούν ψήφιση από τη Βουλή ώς το τέλος Ιουλίου γιατί βιάζονται να ξεκινήσουν τη δεύτερη αξιολόγηση, που περιλαμβάνει ένα τουλάχιστον δύσκολο θέμα, την απελευθέρωση τη αγοράς εργασίας (ομαδικές απολύσεις κ.α.).Για να επισπεύσουν τη διαδικασία, οι θεσμοί προγραμματίζουν σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το γελοίο του θέματος είναι ότι, και αυτή η υποδόση των 2,8 δις, όπως και το σύνολο των δανείων που χορηγούνται στη χώρα μας, θα χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό της τάξης του 90% για να αποπληρωθούν τοκοχρεωλύσια του παρελθόντος, σε μια αέναη διαδιακσία όπου τα δάνεια και η υποτέλεια συνεχώς γιγαντώνονται


Δεν υπάρχουν σχόλια: