11 Ιουλ 2016

Νέο κεφάλι της μνημονιακής Λερναίας Ύδρας: Ο φορομπήχτης Θεοχάρης κάνει και αυτός κόμμα!

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον νέο επίδοξο σωτήρα του τόπου μας

Δυο άγνωστες λέξεις, για τον πρώην ποταμίσιο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, η Δημοκρατία και η ευθύνη, συνιστούν την υποκριτική ονομασία του νέου αυτού μνημονιακού μορφώματος, που λέγεται "Δημοκρατική Ευθύνη". 
Για να μην ξεχνάμε ποιο είναι αυτό το κουμάσι, θυμίζουμε ότι ο Θεοχάρης ήταν ανώτερο στέλεχος των πτωχευμένων εταιριών Lehman Brorhers και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Επίσης, "τερατούργησε"ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, επί Παπαδήμου, Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλου και ΣΙΑ. Ήταν αυτός που ήθελε να πηγαίνουν στην φυλακή όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν να έρθουν σε επαφή με την εφορία για περισσότερο από 4 μήνες!!!
Για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα ποιος είναι ο Θεοχάρης, σας παραθέτουμε συγκλονιστικά στοιχεία από το περιοδικό CRASH: 

Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια
ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).

Υπήρξε λοιπόν ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας που κατέρρευσε συμπαρασύροντας την αμερικανική οικονομία εν τω συνόλω της και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Υπήρξε στέλεχος του Ομίλου «Aspis» ο οποίος κατέρρευσε αφήνοντας καταθέτες και ασφαλισμένους στα κρύα του λουτρού, τους μετόχους στη φυλακή και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό να έχουν απολέσει οικονομίες μιας ζωής. Αποτελεί άραγε εύσημο επαγγελματικής επιτυχίας να έχει κανείς εργασθεί σε επιχειρήσεις που θα μείνουν στην οικονομική ιστορία ως παραδείγματα προς αποφυγή.

Πέραν τούτου ο κ. Θεοχάρης απώλεσε και την αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι ο ίδιος ο οποίος έλαβε την απόφαση και υπέγραψε εγκύκλιο βάσει της οποίας θα ελάμβανε και Bonus , επίδομα δηλαδή αν και εφόσον τα έσοδα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα υπερέβαιναν τον στόχο . Πρόκειται για εύρημα. Να αμείβεται κανείς όχι διότι κάνει την δουλειά του αλλά για το πλέον αυτονόητο. Ότι δηλαδή φροντίζει να πατάξει την φοροδιαφυγή. Εκτός εάν ο κ. Θεοχάρης επιδεικνύει ιδιαίτερες σαδιστικές τάσεις φορολογώντας τον έλληνα πολίτης μέχρις θανάτου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται λόγος για φοροδιαφεύγοντες αλλά για θύματα μιας συγκεκριμένης τακτικής που υιοθετήθηκε επίσημα από τον μηχανισμό Δημοσίων Εσόδων και μάλιστα με στόχο μεταξύ των άλλων το ίδιον όφελος.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει το «Κουτί της Πανδώρας:

«Νόμιμο, ηθικό ή τίποτα από τα δύο; Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει πρακτικά… μπόνους στον εαυτό του για τα έσοδα της Γενικής Γραμματείας;

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Κουτί της Πανδώρας«, ο Χάρης Θεοχάρης με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο») στο άρθρο 6, παράγραφος β’, κάνει αυτό ακριβώς: Προβλέπει «ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)» για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας, και όλοι ξέρουμε τι φόροι είναι αυτοί…

Αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πόσο θράσος θα πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργός για να απαιτεί ουσιαστικά νόμιμη μίζα για να κάνει τη δουλειά του, όταν ήδη παίρνει (πιθανότατα) έναν παχυλό μισθό, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα για το «καλό της χώρας» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική απόφαση του γενικού γραμματέα, αλλά ενεργοποιείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – αποδεικνύοντας ότι σε αυτήν την κυβέρνηση κανείς δε δρα μόνος του…

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι απεργάζεται ήδη την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών είσπραξης φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, αυτό θα γίνει σταδιακά. Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός ημιαυτόνομου φορέα της φορολογικής διοίκησης. Ο φορέας αυτός θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα έχει διοικητικό συμβούλιο και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ επικεφαλής θα παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Θεοχάρης. Τα σχέδια αυτά είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των δανειστών, οι οποίοι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο τομέα και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες.

Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει τη φτώχεια και την ελληνική κοινωνία, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμείβεται με μπόνους, μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και οι υπουργοί που νομοθετούν και υπηρετούν τους έλληνες πολίτες να αμείβονται με μπόνους σε περίπτωση για παράδειγμα που καταφέρουν να προσελκύσουν επενδύσεις. Λες και δεν είναι αυτή η δουλειά τους.»

Αυτά λοιπόν αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα και το «Κουτί της Πανδώρας». Με λίγα λόγια ο κ. Θεοχάρης προετοίμασε το έδαφος ώστε να αμείβεται ανάλογα με την επιτυχία του προγράμματος επιβολής χαρατσιού. Κάτι σαν τους Οθωμανούς εφόρους . Αν αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ήθος και κυρίως συνιστά αρχή εύρυθμης φορολογικής πολιτικής, είναι ζήτημα στο οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί η προϊστάμενη του πολιτική ηγεσία η οποία και τον επέλεξε.

Γιατί τελικά τον απέπεμψαν

Ο κ. Θεοχάρης παρά τα προσόντα του υπέπεσε ωστόσο σε δύο προκλητικά λάθη με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Ήταν και οι σταγόνες π[ου ξεχείλισαν το ποτήρι και υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει τον αποκεφαλισμό του σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline.

Το πρώτο σφάλμα της πρόσφατης περιόδου αφορά την αίτηση κατάσχεσης « εις χείρας τρίτων» των Ναυπηγείων της Σύρου την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναθέσει στην μονάδα αυτή επισκευές σε 12 σκάφη του αλλά και την επισκευή πλωτής δεξαμενής στη Σούδα. Αυτές οι αναθέσεις θα προσέφεραν ζωή στο Ναυπηγείο και πολλά έσοδα στοπ κράτος αλλά και ,το σπουδαιότερο, εργασία σε εργαζόμενους.

Ως γνωστός άλλωστε η πράξη του κ. Θεοχάρη ανακλήθηκε μετ’ επαίνων την περασμένη εβδομάδα με απόφαση της Βουλής.

Το δεύτερο και καταλυτικό σφάλμα αφορά την έκδοση εγκυκλίου με αριθμό 1117 /25 Απριλίου 2014 για την επιβολή αναδρομικού φόρου της τάξης του 20% στους ξένους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων και 33% στα Νομικά Πρόσωπα. Η ενέργεια αυτή ως γνωστόν προκάλεσε σάλο όχι μόνον στο ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και εκτός Ελλάδας με εκτόξευση των spreads, αρνητικά δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ και τέλος αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο περιγράφει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters την προσωπικότητα του κ. Θεοχάρη . Επισημαίνουμε τον τίτλο που επέλεξε το διεθνές πρακτορείο για το δημοσίευμα αυτό . Αντιγράφουμε από τη εφημερίδα «Το Έθνος»:

Δεν υπάρχουν σχόλια: