9 Ιουλ 2016

Ο Γκάλπρεϊθ, ο Μπαρουφάκης και τα σχέδια Α,Β,Γ,Χ,Ψ,Ω




Δημήτρης Γιαννόπουλος 

Η υπόθεση της σύγκρουσης μεταξύ Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ από τη μία μεριά, και αυτό που αποκαλείται άστοχα "τρόικα εσωτερικού" από την άλλη, είναι πιο περίπλοκη απ' ότι φαίνεται. Αγγίζει την ουσία της Δημοκρατίας, που είναι η συλλογική πρόσβαση της κοινωνίας ισοτίμων πολιτών στην Αλήθεια και το Δίκαιο, μέσω του ανοιχτού, δημόσιου και ελεύθερου Διαλόγου.Όπως διαπιστώνουμε μάλιστα από τις αιτιάσεις Ν. Παππά, Ν. Κοτζιά, και Γ.Χουλιαράκη εναντίον των πρώτων, η σύγχυση, παραπληροφόρηση, και συσκότιση της αλήθειας είναι αμφίδρομη, γιατί τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να ενοχοποιήσουν όλους τους νυν και πρώην εμπλεκόμενους Δαμεσολαβητές της Τρόικας και του Καθεστώτος Αποικίας Χρέους.Επι του προκειμένου, που αναλύεται παρακάτω, είναι εύκολο να καταγγέλλει κάποιος εκ του ασφαλούς την άλωση, λεηλασία και αποικιοποίηση της Ελλάδας αφού συνέβαλε σ'αυτήν (και μάλιστα δύο φορές - επί ΓΑΠ&Τσίπρα) με απίθανους ερασιτεχνισμούς.
Όσο για τον Χουλιαράκη, είναι αλήθεια πως είχε εξαρχής διαφωνήσει με τους χειρισμούς του Γιάνη και είχε παραμεριστεί γι' αυτό. Γνώριζε πιθανώς κάτι που εγώ δε ήξερα τότε: Υπήρχε μυστική συμφωνία με τη τρόικα στις 24-2-2015 οτι το μόνο που θα διαπραγματεύονταν είναι τα "ανεκτέλεστα" του Μνημονίου 2 του Σαμαρά. 

Αλλά συμφώνησαν οτι θα "υποκρίνονται" πως διαπραγματεύονται τις "λίστες" προτάσεων Βαρουφάκη, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή το Μνημόνιο 2 που εμφανίστηκε ως Τελεσίγραφο Γιούνκερ, στις 25-6-2015 μετα από τέσσερις μήνες καταστροφικού "θεάτρου" σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας.

Αυτά που λέω και γράφω εδώ και ένα χρόνο δεν γράφονται για να αρέσουν σε κανένα από τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Τραγωδίας. Δεν μου προσέφεραν κανένα περιθώριο ωφελιμιστικής προσέγγισης στα πράγματα, γι' αυτό και έχει πέσει παντού σύρμα και κώδικας Σιωπής.
Όλοι τους όμως ξέρουν πολύ καλά με ποιόν έχουν να κάνουν. 

Ξέρουν λοιπόν, πως αργά ή γρήγορα, ούτως ή άλλως, η δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων και αποδείξεων που φοβούνται, ΘΑ ΓΙΝΕΙ.Και τότε, δεν θα υπάρχει τίποτε ανάμεσά μας για να διασώσει το κύρος και την υστεροφημία η οποία τους απέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: