1 Ιουλ 2016

Ξανά εκλογές και πιθανή αμφισβήτηση της Γερμανικής Ευρώπης και από την Αυστρία


Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στην Αυστρία


Το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο δέχτηκε την προσφυγή του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) που ζητούσαν να μετρηθούν ξανά οι επιστολικές ψήφοι.Το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την επανάληψη των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία. Μετά το Brexit, όπως όλα δείχνουν νέες «φουρτούνες» έρχονται να ταράξουν την ΕΕ.

Το εθνικιστικό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) είχε προσβάλει τη διαδικασία,
λόγω παρατυπιών σχετικών με το άνοιγμα των επιστολικών ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο ο υποψήφιος του FPÖ, Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν των Πρασίνων.Το δικαστήριο έκρινε βάσιμη την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος.






Ποιος είναι ο Νόρμπερτ Χόφερ, που χαρακτηρίζεται  «λύκος με προβιά»

Προστατευόμενος του Γέργκ Χαίντερ, πρώην προέδρου του FPÖ  που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2008, ο Νόρμπερτ Χόφερ είναι αεροναυπηγός στο επάγγελμα.

Γεννήθηκε το 1971 στο Βόραου της ανατολικής Αυστρίας και εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στη Lauda Air πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 2006. Το 2003, υπέστη σοβαρό ατύχημα μετά από πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο αλλά, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις των γιατρών, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του μετά από νοσηλεία σε ειδική κλινική αποκατάστασης.Με «όχημα» το προσφυγικό και τις ακροδεξιές θέσεις του κόμματός που καθόρισαν τελικά τη στάση της Αυστρίας και προκάλεσαν την παραίτηση του Βέρνερ Φάινμαν, ο Νόρμπερτ Χόφερ κατάφερε και έγινε πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή.

Παρουσίασε ένα πιο φιλικό πρόσωπο του κόμματος μέσα στο Κοινοβούλιο. «Λένε ότι είμαι λύκος με προβιά. Δεν είμαι. Δεν έχω γούνα» απαντά χαριτολογώντας στους επικριτές του.

Η Μαρί Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο Frauke Petry της Εναλλακτικής Γερμανίας και ο Geert Wilders του ολλανδικού κόμματος για την Ελευθερία λένε ότι ο Χόφερ είναι ένας πατριώτης, που απλά αναγνωρίζει τις ανησυχίες των απλών πολιτών, που έχουν αγνοηθεί από τις πολιτικές ελίτ της Ευρώπης για πάρα πολύ καιρό. Μετά το Brexit και το γενικότερο κλίαμ του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη, η πολύ πιθανή εκλογή 
 του Νόρμπερτ Χόφερ,θα ανοίξει και άλλη μια πολύ βαθειά πληγή στη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Μεστοιχεία από τα Αττικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: