1 Ιουλ 2016

Η λίρα Αγγλίας και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους άνοδο μετά το Brexit

Εντυπωσιακά ανοδική πορεία σημειώνει η λίρα Αγγλίας και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά το Brexit και τον ορυμαγδό των δυσοίωνων προβλέψεων των περισσότερων οικονομολογούντων ανά τη δυτική Υφήλιο. Με πρωταθλητές φυσικά τους εδώ Μπέμπηδες και ΣΙΑ. Οι οποίοι προανήγγελλαν με βαρύγδουπο ύφος την καταστροφή της Μ. Βρετανίας σε περίπτωση που οι πολίτες της τολμούσαν να αποφασίσουν ενάντια στις επιθυμίες των ελίτ. Αμέσως μετά το Brexit, η  ισοτιμία της λίρας Αγγλίας σε σχέση με το ευρώ, το δολάριο αλλά και τα άλλα νομίσματα, εκτινάχθηκε προς τα επάνω. Το ίδιο ισχύει και για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου που σημειώνει παρόμοια ανοδική πορεία, σε αντίθεση με τα άλλα διεθνή Χρηματιστήρια
και ειδικότερα της Φραγκφούρτης και της Νέας Υόρκης. Εκείνη όμως που υπέστη πανωλεθρία είναι η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία μετά το Brexit έφτασε μέχρι χθές να χάνει το 23% της αξίας της,αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ο κύριος επικυρίαρχος και ωφελημένος από τη δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εξελίξεις αυτές, κάθε άλλο παρά προκαλούν ευφορία στους κύκλους της ελίτ, των πολύ πλούσιων και των εκπρόσωπων του σύγχρονου καζινινο καπιταλισμού. Οι ίδιοι όμως, είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική συγκυρία για να κερδοσκοπήσουν. Οσφραίνονται τις οικονομικές προοπτικές, ποντάρουν στη δυναμική της οικονομίας της Μ. Βρετανίας, ενισχύοντας έτσι αυτό που ίδιοι απεύχονται. Γνωρίζουν ότι το Brexit θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές καταστάσεις που θα είναι σε βάρος και της δικής τους επικυριαρχίας. Αλλά η μεγάλη τους δίψα για γρήγορα πλουτισμό τους κάνει να το εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος.

Χαρακτηρηστικό είναι το γεγονός ότι, ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, την παραμονή του Brexit έκανε δημόσιες δηλώσεις προβλέποντας τις καταστροφικές του συνέπειες. Την ίδια ώρα επένδυσε 100 εκ. ευρώ στην προοπτική πτώσης των μετοχών της Deutsche Bank. Έτσι και έγινε και ο πονηρός Σόρος, όπως τον αποκαλεί η Γερμανική εφημερίδα Die Welt, κέρδισε 10εκ. ευρώ απ’αυτή του την κίνηση.


Ποιος είπε ότι και σήμερα δεν ισχύει η περίφημη ρήση ότι" οι καπιταλιστές θα πουλήσουν και το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: