3 Ιουλ 2016

Eυρώ φόροι και κρατήσεις αναλογούν στο 57% των μισθών σήμερα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δημοσιεύει η καθεστωτική “Καθημερινή της Κυριακής”, για κάθε 100 ευρώ μισθού οι κρατήσεις μπορεί να φτάσουν και τα 57 ευρώ!, δηλαδή το κράτος μπαίνει συνεταίρος στο μισθό του κάθε εργαζόμενου και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και με ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά από το 2016 και μετά ο εργοδότης θα πληρώνει 100 στον εργαζόμενο αλλά αυτός θα εισπράττει από 42,5 ευρώ έως και 67 ευρώ ανάλογα του μισθού. Τα υπόλοιπα από 33 ευρώ έως και 57,5 ευρώ στο 100στάρικο θα μπαίνουν στο ταμείο του κράτους είτε με τη μορφή ασφαλιστικών εισφορών είτε ως φόροι. Με ποσοστό 40,9% η Ελλάδα θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς  ενω και το 2015 ήταν στην πρώτη θέση με ποσοστό 41,06%.Δηλαδή για έναν μέσο μισθό ενός εργαζόμενου με δύο παιδιά της τάξεως των 20.296 ευρώ το χρόνο μεικτά οι κρατήσεις θα φτάνουν συνολικά το απίστευτο ποσοστό του 40,9%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 41% του πληθυσμού δηλώνει δυσκολία καταβολής ενοικίου ή δόσης δανείου και πληρωμής πάγιων λογαριασμών.Ακόμη χειρότερα, το 52% των φτωχών νοικοκυριών αδυνατεί να έχει κάθε δεύτερη ημέρα θρεπτικό φαγητό.

Τις εξοντωτικές αυτές ρυθμίσεις σε βάρος των Ελλήνων μισθωτών, τις κάνει  και τις αναρτά η καθεστωτική εφηεμρίδα Καθημερινή  την ίδια ώρα που με την πολλαπλασιαστική ισχύ του συγκροτήματος Αλαφούζου (Καθημερινή Sky TV, Sky FM), υποστηρίζει με λύσσα το ευρω-καθεστώς που τις επιβάλλει. Η εφημερίδα των Μπάμπηδων και ΣΙΑ, διαπιστώνει μεν και ως ένα βαθμό καταγγέλει το σφαγιασμό που επιβάλλει το κατοχικό ευρωκαθεστώς, αλλά το στηρίζει με πάθος γιατί τρέφεται απ' αυτό με διαφημίσεις, χορηγίες, θαλασσοδάνεια κλπ. Το ευρωκαθεστώς επιτρέπει τις διαπιστώσεις και την εκτόνωση σε επίπεδο διαμαρτυρίας και η ζωή συνεχίζεται με την Ελλάδα να βυθίζεται στα Τάρταρα της απέρατης φτώχειας και υποτέλειας. Ο εχθρός δεν είναι άλλος από το ευρωκαθεστώς που μοιράζει επιλεκτικά το χρήμα σε αυτούς που το υπηρετούν, στην κυβέρνηση και στα ΜΜΕ και στα εκτελεστικά τους όργανα, δημοσιογράφους και τηλεπερσόνες. Αν δεν αντιληφθεί ο μέσος πολίτης το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και δεν συσπειρωθεί με στοχευμένη αντίσταση απέναντι στο κεντρικό αίτιο της τραγωδίας που βιώνουμε, δηλ. το ευρωκαθεστώς, τότε δεν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: