2 Ιουλ 2016

Έρχεται και το Grexit σύμφωνα με ελληνική συστημική εταιρεία δημοσκοπήσεων

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπιση της  ALCO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, ιδιάιτερα υψηλό για ελληνική συστημική δημοσκόπιση, εμφανίζει το ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν υπέρ της εξόδου της χώρα μας από την ΕΕ (39,4%), με το 48,3% να δηλώνει υπερ της παραμονής και το υπόλοιπο 12,3% να είναι αναποφάσιστοι. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο μεγάλο ποσοστό πολιτών, αποφασισμένων να απαλλαγούν από την Ευρώπη της Γερμανίας. Φυσικά η  ALCO είναι μια συστημική εταιρεία δημοσκοπήσεων που ζει από τις παραγγελίες των επίσης συστημικών εφημερίδων. Και είναι χαρακτηριστικό ότι η  ίδια,  όπως και όλες οι άλλες συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, δεν τολμούν να θέσουν ευθέως το ερώτημα, αν οι πολίτες θα ήθελαν έξοδο από την ευρωζώνη ή όχι. Αν το 39,4% θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., είναι
αναμενόμενο, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να ψήφιζε υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, κάτι που έγινε έστω και πλαγίως  από το περσινό δημοσψήφισμα, όπου η ΠΦΑ τελικά το όχι το έκανε Ναί. Στην ίδια δημοσκόπιση, η  ALCO.για να μη δημιουργεί επικίνδυνες προοπτικές, μας πληροφορεί ότι, το  54% των πολιτών λέει όχι σε ένα νέο δημοψήφισμα !

Επίσης, προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ δίνει επίσης η δημοσκόπηση της ALCO. Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24,5%, έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η ΝΔ καταγράφει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της που φθάνει το 86%, ενώ η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει ιστορικά χαμηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: