13 Σεπ 2016

Σε διαρκή ύφεση η ελληνική οικονομία – Απόλυτη ασφυξία για χιλιάδες επιχειρήσεις

Χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν και πολλοί εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία καθώς σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, που φέρνει στο φως η εφημερίδα “Realnews”, το τελευταίο τετράμηνο του έτους θα είναι “καυτό”. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, 18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με συνέπεια να χαθούν 38.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης, περίπου 45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών, ενώ 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, το 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες, το 98% δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση μέχρι τον Δεκέμβριο.
Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία αγγίζουν τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία τα 26 δισ. ευρώ, στη ΔΕΗ τα 3 δισ. ενώ τα “κόκκινα” δάνεια υπολογίζονται στα 116 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: goo.gl/9eKFl2

Δεν υπάρχουν σχόλια: