23 Σεπ 2016

Υποτιμητική για την Ελλάδα συνάντηση Τσίπρα- Ερντογκάν

Μπροστά από δύο μεγάλες τουρκικές σημαίες συναντήθηκαν η ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη με επικεφαλείς τον Ελληνας Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Υπ. Αναπληρωτή
Μουζάλα με Τούρκους ομόλογούς τους με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντίστοιχους συνεργάτες του στη Νέα Υόρκη.

Δυσάρεστη έκπληξη προξένησε η απουσία μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας στη συνάντηση. Στην προσπαθειά τους να δικαιολογήσουν το ατόπημα, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν ότι, το πρωτόκολλο που ακολουθεί η ελληνική διπλωματία προβλέπει πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό,υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος. Οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, ενώ από μία μεγάλη σημαία από κάθε χώρα υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους.

Ωστόσο, άλλο αποδεικνύουν οι φωτογραφίες από συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον Ομπάμα, τον Πούτιν και τον Ολάντ που και αυτοί πρόεδροι των χωρών τους- και όχι πρωθυπουργοί. και μάλιστα χωρών πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από τη χώρα του προκλητικού Σουλτάνου.

Το θέμα δεν αφορά μόνο ζήτημα απλής σημειολογίας. Αναδεικνύει αφ΄ενός την έπαρση και αγένεια του Ερντογκάν, αλλά και την ασυγχώρητη αμέλεια της Ελληνικής πλευράς και ειδικά του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που δέχτηκε μια τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον αλαζόνα Σουλτάνο. Εκτός και αν στα πλαίσια των μεταμοντέρων αντιλήψεων και της μετατροπής της χώρας μας σε χώρο, από την ΠΦΑ, οι σημερινοί κυβερνώντες θεωρούν ότι, η Ελληνική σημαία με το σταυρό είναι εντελώς ντεμοντέ και ξένη προς τα εθνομηδενιστικά ήθη και έθιμα που πρεσβεύει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: