17 Σεπ 2016

Ρωσικοί φόβοι για τη ζωή του Τράμπ

Ενα νέο σενάριο τρόμου αναφορικά με τις αμερικανικές εκλογές κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αυτήν τη φορά διά στόματος Ντμίτρι Κισέλιοφ. Ο Κισέλιοφ είναι διάσημος δημοσιογράφος και παρουσιαστής στη ρωσική τηλεόραση, ενώ παράλληλα από το 2013 -κατ' εντολή του προέδρου Πούτιν- ηγείται του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Rossiya Segodnya.Ο Κισέλιοφ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του, υποστήριξε ότι η αμερικανική ελίτ μπορεί να «βγάλει από τη μέση» τον Τραμπ, ο οποίος θέλει να οικοδομήσει γερές σχέσεις με τη Ρωσία! Αφού παρουσίασε τις νέες δημοσκοπήσεις, που φέρνουν μπροστά τον Αμερικανό μεγιστάνα, συνέχισε λέγοντας: «Ο συνδυασμός ότι προηγείται στην κούρσα με
την ικανότητά του να δηλώνει τα πράγματα με το όνομά τους και την πρόθεσή του να τερματίσει τις πρόσφατες ακραίες ρωσοαμερικανικές εντάσεις τον βάζει σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».
Σύμφωνα με τον δημοφιλή Ρώσο δημοσιογράφο, «οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν χρειάζονται έναν τέτοιο πρόεδρο, καθώς προωθούν το μίσος απέναντι στη Ρωσία, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους». Ομως ούτε οι «Αμερικανοί ολιγάρχες χρειάζονται έναν τέτοιο πρόεδρο. Γι' αυτούς ένας Τραμπ, που είναι έτοιμος να διευθετήσει τα ζητήματα με τη Ρωσία, σημαίνει ότι τα οικονομικά θα οδηγηθούν σε μια διαφορετική κατεύθυνση».

Ο Κισέλιοφ υποστήριξε ότι «το αμερικανικό κατεστημένο είναι ανελέητο», γι' αυτό και πολύ εύκολα θα μπορούσε να σκοτώσει τον Τραμπ!
Την ίδια ώρα, πάντως, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρουσίασε τα αποτελέσματα των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεών του, σύμφωνα με τα οποία χαίρει άκρας υγείας! Ο 70χρονος μεγιστάνας, κατά τον γιατρό του, θα είναι «ο πρόεδρος με την καλύτερη υγεία στην ιστορία των ΗΠΑ».
Χρίσμα σε υποψήφιο που αυτοκτόνησε!
Στις προκριματικές εκλογές για τη Βουλή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι της 133ης περιφέρειας εξέλεξαν για τη διεκδίκηση της έδρας στις εκλογές του Νοεμβρίου τον Μπιλ Νότζεϊ. Μάλιστα, ο Νότζεϊ κέρδισε άνετα τον αντίπαλό του Ρίτσαρντ Μάιλν, συγκεντρώνοντας το 60,3% των ψήφων. Υπάρχει όμως ένα -μάλλον σοβαρό- πρόβλημα με τον συγκεκριμένο υποψήφιο, καθώς ο Νότζεϊ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές -και τη δίκη του για κακοδιαχείριση- αυτοκτόνησε! Οχι, οι ψηφοφόροι δεν τρελάθηκαν, απλώς κλήθηκαν από το κόμμα να ψηφίσουν τον Νότζεϊ έστω και νεκρό, ώστε να διασφαλίσουν ότι η τελική υποψηφιότητα θα έμενε στους ρεπουμπλικάνους. Τώρα έχουν 10 ημέρες για να βρουν αντικαταστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: