17 Σεπ 2016

Στη Χίο οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή


xioskatoikoi149

Στη Χίο οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή. Συγκέντρωση οργής και απόγνωσης πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία, με αίτημα να  φύγουν από
το νησί οι εξ’ Ανατολών προσκεκλημένοι Τσίπρα-Καμμένου.

Στην αρχή η συγκέντρωση ήταν «ειρηνική», αλλά με την πάροδο του χρόνου «άναψαν τα αίματα» και η πιο δυναμική μερίδα των συγκεντρωμένων αποφάσισε να πορευθεί προς τους καταυλισμούς του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας. Η Αστυνομία αιφνιδιάστηκε, υποχώρησε και κάπου εκεί εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, που σταμάτησαν τους διαδηλωτές. Οι μονάδες της «κρατικής καταστολής», που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πορεία το μετάνιωσε.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν οι οργισμένοι πολίτες επιχείρησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν στα hot spots.

Η στάση των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, που δίκην σοβιετικών «πολιτικών επιτρόπων» (κομισαρίων) παρότρυναν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο ψαχνό, εξόργισε τον κόσμο που επιτέθηκε εναντίον τους με άγριες διαθέσεις. Μάλιστα, αρκετοί από το πλήθος κατάφεραν να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας και να πάρουν στο κυνήγι τους «δημοσιογράφους», που κρύφτηκαν στα γειτονικά καταστήματα, για να γλιτώσουν από την οργή του λαού.
xios_mat_14_9_2
Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα, δεχόμενοι βροχή δακρυγόνων από τα… καλά ΜΑΤ.Οι απελπισμένοι κάτοικοι της Χίου ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: