18 Σεπ 2016

Υποταγή στον Στουρνάρα...



Οχι μόνο μπροστά στους δανειστές έχει πέσει στα τέσσερα ο Τσίπρας αλλά πλέον και ενώπιον του Στουρνάρα! Αυτό δεν είναι απλώς το συμπέρασμα όσων έγιναν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα αλλά και οι πληροφορίες που
όπως μαθαίνω στέλνονται από την Αθήνα στο εξωτερικό. Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους -και ούτε καν μυστικό δεν είναι πια- ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ο άνθρωπος των δανειστών, ο τοποτηρητής τους, ο γκαουλάιτερ...

Κάνοντας μερικά τηλεφωνήματα, μπόρεσα να αποκρυπτογραφήσω σε σημαντικό βαθμό τις τελευταίες εξελίξεις.Δύο είναι λοιπόν τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την έφοδο των εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα:Το ένα είναι η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πανταλάκη στην Τράπεζα Αττικής

Και το δεύτερο η ανακοίνωση της συνάντησης που θα έχουν σήμερα Σάββατο Τσίπρας και Στουρνάρας. Το ένα έχει άμεση σχέση με το άλλο και το δυο επιβεβαιώνουν ότι ο Τσίπρας προσκύνησε τον Στουρνάρα.

Ο Θ. Πανταλάκης επιβλήθηκε από τον Στουρνάρα λίγες μόνο ώρες ύστερα τη σύγκρουση που ξέσπασε με αφορμή την εισαγγελική έφοδο στην Κηφισιά. Καθόλου συμπτωματικό δεν είναι αυτό το γεγονός αφού όπως έχετε διαβάσει από χθες η διαμάχη με το Μέγαρο Μαξίμου είχε στο επίκεντρό της, στην πραγματικότητα, την Τράπεζα Αττικής. Ο Στουρνάρας δηλαδή πέτυχε όσα ήθελε:

«Εκοψε» τον παλιό φίλο της οικογένειας του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη -που εκτός από πρόεδρος ς στην Εθνική Τράπεζα είναι και πρόεδρος στην Ένωση Τραπεζών- που τώρα είχε προσδεθεί στο άρμα του Σπίρτζη, Μάκη Σαπουντζόγλου από τη θέση του προέδρου.
Εξουδετέρωσε τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη αφού αυτός παίρνει την εντελώς διακοσμητική θέση του προέδρου δίχως εκτελεστικές αρμοδιότητες και δίχως καμιά επιρροή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Έδωσε όλες τις εξουσίες στον Πανταλάκη ο οποίος ανήκει στη σημιτική παρέα των τραπεζιτών, όπως και ο ίδιος ο Στουρνάρας, που ήταν υπό την καθοδήγηση του μακαρίτη Καρατζά, του alter ego του Σημίτη από το 1996.
Πρέπει επίσης να σας πω ότι ο Πανταλάκης όταν έγινε γνωστή χθες η τοποθέτησή του βρισκόταν στην Πάρο συνεχίζοντας τις διακοπές του. 

Και μιλώντας με φίλους του που του τηλεφώνησαν να τον συγχαρούν δεν έκρυβε ότι αναλαμβάνει την Τράπεζα Αττικής ουσιαστικά εξ ονόματος του Στουρνάρα ο οποίος θα έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αυτό το «μαγαζί» - όπου ήθελε να συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει καθώς στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες τα πράγματα έχουν αλλάξει- αλλά και ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τον Καλογρίτσα που αλώνιζε στην Τράπεζα Αττικής.

Οι πληροφορίες λένε ότι η επικράτηση του Στουρνάρα έγινε και από κάποια τηλεφωνήματα που έγιναν από το Βερολίνο και από τον Ντράνγκι. Ένας αποδέκτής τους ήταν και ο Δραγασάκης ο οποίος αναγκάστηκε κι αυτός να δηλώσει την υποταγή του στον άσπονδο ανταγωνιστή του για τη θέση του εν αναμονή «οικουμενικού» πρωθυπουργού.

Ύστερα από όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας με την ουρά στα σκέλη έτρεξε να κλείσει το σημερινό ραντεβού με τον εντολοδόχο των δανειστών, έτσι ώστε και δημόσια να στείλει το μήνυμα ότι έχει πέσει στα τέσσερα...
Μαυρογιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: