25 Σεπ 2016

Ζητά περισσότερο αίμα η Δρακουλέσκου-Βελκουλέσκου : Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις, μειώστε το αφορολόγητο



Ζητά περισσότερο αίμα η Δρακουλέσκου-Βελκουλέσκου : Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις και μειώστε το αφορολόγητο, απαιτεί ως βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η κυβέρνηση των "αριστερών" εξαρτημένων να πάρει τη δόση της ώστε να συνεχιστεί η κατοχή και φτωχοποίηση της χώρας. Ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, (του Βασιλείου των Καρπαθείων δηλ.),η "Δρακουλέσκου", απαιτεί εδώ και τώρα, και άλλη μείωση των συντάξεων,μείωση του αφορολόγητου για να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, ενώ στα εργασιακά έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, η οποία περνά μέσα και από τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και την υιοθέτηση «βέλτιστων πρακτικών» στις συλλογικές απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και στη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους «επί ρεαλιστικών εκτιμήσεων», στις οποίες όπως είπε δεν περιλαμβάνεται ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, που είναι ανέφικτος μακροπρόθεσμα.Αλλά φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για να βάλει το ΔΝΤ το χέρι στην τσέπη για ελάφρυνση του χρέους !

Η ίδια εκτίμησε για το ασφαλιστικό ότι το βάρος των μεταρρυθμίσεων έπεσε κυρίως στους υφιστάμενους εργαζόμενους. Αυξήθηκαν οι εισφορές ενώ οι συντάξεις που θα πάρουν θα είναι μικρότερες. Ταυτόχρονα ζήτησε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: