27 Σεπ 2016

Πρόεδρος της Βραζιλίας Temer : Ανήκω στη Wall Street

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer έκανε μια εκπληκτική δημόσια δήλωση σε γεύμα στις 21 Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Ανέφερε δημόσια ότι, η διαδικασία ανατροπής της Προέδρου Dilma Rousseff, πριν από ένα μήνα,ξεκίνησε όταν εκείνη αρνήθηκε να εγκρίνει ένα ευρύ πρόγραμμα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων που πρότειναν τραπεζίτες της Wall Street πριν από δέκα μήνες.


Ο ίδιος ανέφερε ότι σκοπεύει να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να επιβάλει ανώτατο όριο για τις κρατικές δαπάνες στην εκπαίδευση, υγεία, μισθούς, συντάξεις και να ανοίξει την πόρτα για ξένες ιδιωτικές επενδύσεις για την αγορά αεροδρομίων,λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων,δημοσιων φορέων  ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ. 

Επιπλέον ανέφερε ότι,  η κυβέρνησή του σκοπεύει να υποβαθμίσει το ρόλο της  Βραζιλίας στους BRICS ή και αν αποχωρήσει εντελώς.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Terner ήταν αντιπρόεδρος της δημοκρατικά εκλεγμένης Vilma Roussef, η οποία ανατράπηκε μέσα από εσωκοματικές και δικαστικές διαδικασίες και στη θέση της τοποθετήθηκε ο Michel Temer.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι, οι πολιτικοί απατεώνες αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και δεν παρεπιδιμούν μόνο στη φιλτάτη Ελλάδα. Και ότι, οι Γύπες της Wall Street και οι απανταχού δουλικοί υποτακτικοί τους, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και δείχνουν ανοιχτά τα δόντια τους με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: