20 Οκτ 2016

Ηδη 50.000 βιογραφικά για 550 θέσεις στα 14 αεροδρόμια

Αναζητούν εργασία στη Fraport, που αναλαμβάνει τη διαχείρισή τους
Περισσότεροι από 50.000 Ελληνες έχουν στείλει βιογραφικά στη γερμανική Fraport για τις περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής στην Αθήνα και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αναλαμβάνει. Οπως υποστήριξε χθες ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος,
η βάση δεδομένων της Fraport αριθμεί ήδη 50.000 βιογραφικά, τα οποία αυξάνονται με ρυθμό τουλάχιστον 300 βιογραφικών την ημέρα. Ο ίδιος τόνισε ότι ως την άνοιξη η εταιρία θα απασχολεί 550 εργαζομένους έναντι 70 σήμερα. Οι 130 από τις νέες θέσεις εργασίας θα αφορούν στελέχωση στο διοικητικό κέντρο της εταιρίας, ενώ οι υπόλοιπες θα κατανέμονται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια των οποίων αναλαμβάνει τη διαχείριση. Οσο για τα έργα που θα υλοποιηθούν στα αεροδρόμια, επεσήμανε ότι σε ελάχιστα από αυτά θα γίνουν μόνο μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, ενώ στα περισσότερα θα υλοποιηθούν επενδύσεις ολικής ανακαίνισης και επέκτασής τους. Ως παράδειγμα ανέφερε το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, το οποίο από κτιριακές υποδομές 5.000 τετραγωνικών μέτρων σήμερα θα φτάσει τα 15.000 τ.μ.

Η κοινοπραξία της Fraport με τον όμιλο Κοπελούζου επικράτησε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με προσφορά 1,23 δισ. ευρώ. Ως σήμερα, πάντως, το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει το ποσόν, καθώς εκκρεμεί η παράδοση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία υπό τους Γερμανούς. Οι τελευταίες εκκρεμότητες αναμένεται να επιλυθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 300.000.000 ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Μάλιστα έχει καταθέσει και σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από το «πακέτο Γιούνκερ», το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο προ της έγκρισης. Αναφορικά με τα τέλη η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπει την αναπροσαρμογή τους -όταν τα αεροδρόμια παραχωρηθούν- σε 13 ευρώ από 12 και 22 ευρώ που αυτά διαμορφώνονται σήμερα, για τη ζώνη εντός και εκτός Σένγκεν, αντίστοιχα. Επίσης, όταν ολοκληρωθεί η επένδυση -σε τέσσερα έως πέντε χρόνια-, η κοινοπραξία διαθέτει τη δυνατότητα να αυξήσει τα τέλη στα 18 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη, χρέωση που θα παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με τα συγκρινόμενα αεροδρόμια άλλων χωρών, όπως η Τουρκία και η Ισπανία.

Αφήνουν την ΥΠΑ για το νέο σχήμα
Σημαντικός αριθμός στελεχών της ΥΠΑ έχει παραιτηθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής αίτησης παραίτησης, έχοντας εξασφαλίσει καινούργια επαγγελματική στέγη στη Fraport Greece. Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για διευθυντικά στελέχη της ΥΠΑ, που θα στελεχώσουν σε αντίστοιχες θέσεις τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα διαχειρίζεται η κοινοπραξία Fraport - Slentel για διάστημα 40 ετών. Τα ανώτερα στελέχη της ΥΠΑ διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, την οποία έχουν πλέον την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν λόγω της παραχώρησης των αερολιμένων στο ελληνογερμανικό σχήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: