3 Οκτ 2016

Ο "Κανένας" ικανότερος από Μητσοτάκη και Τσίπρα για να κυβερνήσει την Ελλάδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Στην χώρα των πολιτικών του "τίποτα", προηγείται με μεγάλη διαφορά ο "Κανένας"!

Σύμφωνα με την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 47,5% επιλέγει τον "Κανένα",  το 30,5% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 17% τον Αλέξη Τσίπρα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (85,5%) θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ παρόμοιο ποσοστό (86,5%) δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα.
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες 64,5% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».


Στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, η έρευνα δίνει 16% στον ΣΥΡΙΖΑ και 28,5% στη Νέα Δημοκρατία. Στην προηγούμενη μέτρηση του ΠΑΜΑΚ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 17,5% και η ΝΔ 27,5%.

Ακολουθούν στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2%.

Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,5%, το «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ» φτάνει το 20,5%, το «Ακυρο / Λευκό» το 6,5%, ενώ «Δεν θα ψηφίσω» απαντά το 13,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 62% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 13%.

Η δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις εντυπώσεις των πολιτών από τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ: Το 8,5% θεωρεί αξιόπιστο το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το 22,5% θεωρεί αξιόπιστο το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Κανένας από του δύο» απαντά το 42,5%.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: