26 Νοε 2016

"Αγελαδοτρόφος" Ντάισελμπλουμ: Και νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα


Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κυβέρνηση και θεσμοί συζητούν για επιπρόσθετα νέα μέτρα που θα πάρει η Ελλαδα για το 2018 προκειμένου να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.Την ώρα μάλιστα που η Αθήνα αναμένει «ελαφρύνσεις» από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πως μείωση του
πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές.
Σε συνέντευξη που παρεχώρησε από την Μάλτα όπου βρίσκεται, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζει ξεκάθαρα στο τραπέζι τα μέτρα του 2018, τα οποία εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
“Παραμένουμε δίπλα στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους”, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με το Bloomberg.
Για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ντάισελμπλουμ σημειώνει ότι “εάν και όταν οι Έλληνες εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, και με βάση αυτό, το Ταμείο μπορεί επίσης να συνεχίσει τη συμμετοχή του”.
Για το πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνει ότι “θα πρέπει να αυξηθεί και πράγματι σημειώνει άνοδο κάθε χρόνο με στόχο το 3,5%. Από εκεί θα αποφασίσουμε για πόσο καιρό είναι εφικτό να μείνει σε αυτό το επίπεδο”.
“Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορεί να μειωθεί λίγο παραπάνω, και αυτό είναι πράγματι μια ρεαλιστική προσέγγιση”, πρόσθεσε.

Bank Wars

Δεν υπάρχουν σχόλια: