4 Νοε 2016

Η Σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία και το Αναγκαίο Grexit (The Modern Greek Tragedy and the Necessary Grexit)


Κυκλοφόρησε πρόσφατα στη διεθνή αγορά από τον εκδοτικό οίκο Lambert Academic Publishing, το βιβλίο του καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα στην The Modern Greek Tragedy and the Necessary Grexit   (Η Σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία και το Αναγκαίο Grexit). Στο βιβλίο αναδεικνύονται το βάθος και οι αιτίες του οικονομικού αδιέξοδου της χώρας που αποδίδονται κυρίως στην ένταξη της στην ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη σκληρή υφεσιακή πολιτική που επιβάλλει το Βερολίνο. Τεκμηριώνεται ειδικότερα η αποτυχία του ευρώ, μια πραγματικότητα  που τραυμάτισε βαρύτατα την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές περιφερειακές χώρες. Και επιπλέον, αδυνάτισε  ολόκληρη την Ευρώπη η οποία έχει μείνει πολύ πίσω από τις παλαιότερες οικονομικές της επιδόσεις αλλά και τη σύγχρονη παγκόσμια
ανάπτυξη.Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι, η Ελλάδα είναι θύμα της γενικότερης οικονομικής σύγκρουσης και ειδικότερα του «πολέμου νομισμάτων» ανάμεσα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, με την τελευταία να επιμένει και να έχει επιτύχει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Σκοπός της Ουάσιγκτον είναι να αποτρέψει την ισχυροποίηση του ευρώ που προωθεί το Βερολίνο, το οποίο επιδιώκει να το μετατρέψει σε διεθνές ανταλλαγματικό και αποθεματικό νόμισμα, υποκαθιστώντας έτσι μερικώς το δολάριο. Ύστερα από οκτώ χρόνια οικονομικής καταστροφής χωρίς ελπίδα, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ελιχθεί ανάμεσα στις αντιθέσεις των μεγάλων κρατών και με επιτυχή διαπραγμάτευση να επιτύχει ένα «φιλικό» και συντεταγμένο Grexit που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

Το βιβλίο αποτελεί μια διεισδυτική πραγματεία για τις παθογένειες του ευρώ και τις αρνητικές επιπτώσεις του στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες περιφερειακές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αναφορές σε έγκυρα και επίσημα στατιστικά στοιχεία και πηγές, γραμμένο με σαφή, πυκνή, περιεκτική, όσο και κατανοητή γραφή, απευθύνεται σε Ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους,φοιτητές αλλά και στον μέσο αναγνώστη που ενδιαφέρεται να ενσκήψει στο μείζων αυτό πρόβλημα για το οποίο οι κύριες πληροφορίες και δημοσιεύσεις προέρχονται από την αντίθετη οπτική γωνία. 

Ο συγγραφέας, ύστερα από πολλές επιστημονικές μελέτες, εκατοντάδες άρθρα και δύο βιβλία που έχει γράψει στην ελληνική γλώσσα για το ίδιο θέμα, εκθέτει τις απόψεις του στο διεθνές κοινό υπό την αιγίδα ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου με έδρα στο Βερολίνο. Και το σημαντικότερο, προτείνει συγκεκριμένες και αποτελεσματικές λύσεις για το αναγκαίο  σήμερα Grexit και τη συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα τη δραχμή.

Ελισσαίος Αρτοπούλος


Για παραγγελίες στην Ελλάδα,τηλ. : 210-5228000
Το βιβλίο διανέμεται διεθνώς μέσω των 
Lambert Academic Publishing,  
MoreBooks!Shop, 
Amazon, and other international and local distributors

ISBN-13:978-3-659-91141-5,ISBN-10:3659911410
Price : € 32,90

Lambert Academic Publishing 

Δεν υπάρχουν σχόλια: