2 Δεκ 2016

Το ανερχόμενο κόμα AfD στη Γερμανία επιμένει στην κατάργηση του ευρώ γιατί καταστρέφει την Ευρώπη και ειδικότερα τις χώρες του νότου.

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD) είναι μία ισχυρή πραγματικότητα απέναντι στην παντοδυναμία των Μέρκελ-Σόϊμπλε σήμερα. Εκπροσωπούμενο σε δέκα από τα 16 περιφερειακά κοινοβούλια της Γερμανίας και λαμβάνοντας ποσοστό μέχρι και 15% σε εθνικό επίπεδο, το AfD προβλέπεται να εισέλθει στην
γερμανική Bundestag, για πρώτη φορά με  τις εκλογές του φθινοπώρου του 2017.
Το  AfD εναντιώνεται στην ευρωζώνη, στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και προτείνει στενότερους δεσμούς με την Ρωσία. Παράλληλα προωθεί την απομάκρυνηση των στρατευμάτων και των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ από το γερμανικό έδαφος.
Υποστηρίζει ότι για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας στην παγκόσμια αγορά, πρέπει να διαλυθεί η ευρωζώνη και η χώρα να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, το  μάρκο.Tο ευρώ έτσι κι΄αλιώς λένε τα στελέχη του AfD που προέρχονται απο όλο το πολιτικό φάμα, έχει αποτύχει παταγωδώς, αφού η ευρωζώνη βρίσκεται στην ουρά της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. 
Ειδικότηρα επισημαίνουν ότι,  για τους Νοτιοευρωπαίους το κοινό νόμισμα υπήρξε ακόμη πιο καταστροφικό. Γι αυτό,  οι χώρες του Νότου πρέπει κατά την άποψη του AfD να είναι οι πρώτες που θα εγκαταλείψουν το ευρώ (αν όχι με την δική τους βούληση, τότε τελικά με διάταγμα των Βρυξελλών). Οι υπόλοιποι Βορειο-ευρωπαίοι θα μπορούσαν στην συνέχεια να θέσουν τις βάσεις για την σταδιακή αποκατάσταση των δικών τους εθνικών νομισμάτων.
Σε γενικές γραμμές το κόμμα υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει πλέον να αγνοεί τις άμεσες ανάγκες της για χάρη ενός κοινού ευρωπαϊκού σχεδίου. Όλα αυτά το δίχως άλλο θα επηρεάσουν τις γερμανικές θέσεις στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για την ελληνική υπόθεση και κυρίως για το χρέος. 
Πηγή: prenium.paratiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: