12 Δεκ 2016

Σάλος από τη δήλωση Παρασκευόπουλου να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Σάλο και αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.
Παράλληλα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η δήλωση του πρώην υπουργού ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς εκδημοκρατισμό.


Το μοναδικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασε δημοσίως τον κ. Παρασκευόπουλο ήταν ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «δεν συμφωνώ καθόλου με τις απόψεις Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής κ Ελληνικής σημαίας. Δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Κυβέρνηση».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να «μαζέψει» μόνο όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου.

Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: