5 Δεκ 2016

«Γατάκι» ο Ερντογάν για τη Συρία μετά το τηλεφώνημα με τον «τσάρο»

Σαν... γατάκι Αγκυρας φέρεται ότι «κουλουριάστηκε» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε με τις δηλώσεις του περί δραστηριοποίησης των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, που σκοπό έχουν την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. 


Μόνο τυχαία, λοιπόν, χθες δεν ήταν η στροφή 180 μοιρών του Τούρκου προέδρου, ο οποίος με νέες δηλώσεις του έσπευδε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο τουρκικός στρατός εισήλθε σε συριακό έδαφος.
Ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς υποστήριξη των Σύρων ανταρτών της αντιπολίτευσης στα βόρεια της χώρας δεν είχε στόχο κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο -δηλαδή τον Αλ Ασαντ- αλλά τις... τρομοκρατικές οργανώσεις που συνεχίζουν να δρουν στην περιοχή. 

Και τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία, κατά την Αγκυρα, δεν είναι βέβαια μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το κουρδικό συριακό Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), με το ένοπλο τμήμα του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Το Κρεμλίνο, επιβεβαιώνοντας την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών, διά του συμβούλου, διεμήνυσε ότι η Αγκυρα έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το θέμα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε τα σχόλιά του στον Πούτιν σχετικά με τη Συρία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Πηγή: https://goo.gl/6quZ8c

Δεν υπάρχουν σχόλια: