12 Δεκ 2016

Ένα είδος Παπαδήμου-Στουρνάρα ο προσωρινός Πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι π

Ένα είδος Παπαδήμου  ανάμεικτου με Στουρνάρα, δηλ. συστημικό γερμανοκρατραφές είδος, είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι που διόρισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Κύριος σκοπός του προσωρινού πρωθυπουργού είναι η
ψήφιση νέου νόμου επι το αναλογικότερο, ώστε να μειώσει την πιθανότητα αυτοδυναμίας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο στις επερχόμενεςεκλογές. Επειδή όμως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, το μοιραίο της ανατροπής της ευρωκατοχής και του Italexit, της εξόδου από το ευρώ, αν όχι και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δε θα το αποφύγουν οι συστημικές κατοχικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας. 
Στις 12.30 το μεσημέρι χθες Κυριακή (ώρα Ιταλίας), ο μέχρι πρότινος υπουργός Eξωτερικών της Ιταλίας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο. Η συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας διήρκεσε πάνω από τρία τέταρτα. Ο γραμματέας του Προεδρικού Μεγάρου Τζαμπέτι τόνισε ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έκανε δεκτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, «με επιφύλαξη». Πρόκειται όμως για μια τυπική διατύπωση διότι ο Τζεντιλόνι, ουσιαστικά είπε ήδη το καθοριστικό «ναι».Σιγά μην έλεγε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: