14 Δεκ 2016

ΗΠΑ: Κόβουν τον «ομφάλιο λώρο» με την τρομοκρατία!

Νόμος θα απαγορεύει τη χρηματοδότηση ξένων οργανώσεων από την Ουάσινγκτον
Το ακούσαμε κι αυτό! Αμερικανοί νομοθέτες κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων!


Συγκεκριμένα, η βουλευτής των Δημοκρατικών Τάλσι Γκάμπαρντ από τη Χαβάη, μαζί με άλλους δύο βουλευτές των Δημοκρατικών και δύο των Ρεπουμπλικάνων, κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη νομοσχέδιο το οποίο -αν εγκριθεί- θα απαγορεύει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων για να εξοπλίζει, να εκπαιδεύει και να δίνει οποιαδήποτε υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια τους!

Καταθέτοντας το νομοσχέδιο, η Γκάμπαρντ υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, είναι παράνομο για οποιονδήποτε πολίτη της χώρας να χρηματοδοτεί ή να στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις. «Αν εσείς ή εγώ δώσουμε χρήματα, όπλα ή υποστήριξη στην Αλ Κάιντα ή στο ISIS, θα καταλήξουμε στη φυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά η 35χρονη βουλευτής, τονίζοντας: «Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, παραβιάζει αυτόν τον νόμο εδώ και χρόνια σιωπηρά, υποστηρίζοντας συμμάχους και συνεργάτες της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους, της Τζαμπάτ Φατέχ αλ Σαμ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, με χρήματα, όπλα και αντικατασκοπία στον αγώνα τους για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης». Η Αμερικανίδα βουλευτής κατήγγειλε ακόμη ότι «η CIA διοχετεύει κρυφά όπλα και χρήματα μέσω της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, του Κατάρ και άλλων κρατών, τα οποία υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα παρόμοιες οργανώσεις προκειμένου να ενισχύσουν τις θέσεις τους». 

Η Γκάμπαρντ επικαλέστηκε μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα κορυφαίων αμερικανικών εφημερίδων για να υποστηρίξει τις θέσεις της. Ειδικότερα, η Γκάμπαρντ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα των «New York Times» και «Wall Street Journal», που επιβεβαιώνουν πως «οι ανταρτικές ομάδες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πολεμούν στο πεδίο της μάχης στη Συρία σε συμμαχία με την Αλ Κάιντα και το Μέτωπο Αλ Νούσρα» και τους αποκαλεί «μετριοπαθείς αντάρτες», όρος που χρησιμοποιείται για τους υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ. «Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει» καταλήγει στην αγόρευσή της η βουλευτής. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποκρισία και να τερματίσει τον εξοπλισμό τρομοκρατών».

Πηγή: https://goo.gl/jTklem

Δεν υπάρχουν σχόλια: