13 Δεκ 2016

Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παναγιώτης Αποστόλου 
Κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, η Άγκελα Μέρκελ μίλησε πολλές φορές απαξιωτικά για τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας σίγουρη την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον. Και εάν εκείνη – η Άγκελα
Μέρκελ – συγχώρεσε τον Φρανσουά Ολάντ για όσα απαξιωτικά έσερνε εναντίον της, όταν εκείνος διεκδικούσε την Προεδρία στη Γαλλία, δεν γνωρίζουμε εάν ο Τραμπ θα την συγχωρέσει. Καθ΄ ότι πληροφορούμεθα, ότι ο Τραμπ είναι ακόμη πολύ οργισμένος μαζί της.
Στο σημείο, που διπλωματικοί κύκλοι κάνουν λόγο, για επιθυμία του Τραμπ για απόσυρσης από την πολιτική της σημερινής Καγκελαρίου της Γερμανίας, με τη μη συμμετοχή της στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2017 που θα γίνουν στη Γερμανία.
Όταν μάλιστα το πιστεύω του Τραμπ είναι, ότι η Άγκελα Μέρκελ, του είναι άχρηστη από τη στιγμή που δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.Γι΄ αυτό πολύ σύντομα μπορεί να πούμε: “Schluss mit frau Merkel” (τελειώσατε κ. Μέρκελ)
Γνωρίζοντας ο Ντόναλντ Τραμπ τη γερμανική αδιαλλαξία στο ζήτημα του δημοσίου χρέους μας, είχε δηλώσει στην προεκλογική του εκστρατεία (Ιούλιο), που άφησε έκπληκτους τους πάντες και με πολλά ερωτηματικά:
“Θα σταθώ μακριά από αυτό το θέμα ( του ελληνικού δημόσιου χρεόυς). Δεν θα ανακατευτώ. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Ένωσαν τις Ευρωπαϊκές χώρες για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή. Θα αφήσω την Γερμανία να χειριστεί το θέμα. Αν δεν λύσει το θέμα η Γερμανία ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να το λύσει ο Πούτιν”.
Αυτές οι δηλώσεις χαρακτηρίσθηκαν από τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας ως ανθελληνικές. Ωστόσο, ήταν απόλυτα φιλελληνικές. Και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να σας κάνουμε την αποκωδικοποίηση των λεγομένων του Τραμπ, σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας.
Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας και όχι μόνο, η Deutsche Bank, σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει άνοιγμα στις αγορές, περί τα 50 τρις δολάρια. Κατάρρευση της εν λόγω τράπεζας θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ, πολλαπλάσιο εκείνου της Lehman Brothers. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει Παγκόσμιο Συστημικό Κραχ. Επίσης, η Deutsche Bank καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμο 14 δις δολαρίων.
Μια κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος της Ευρωζώνης. Γι΄αυτό στη Γερμανία είναι συνεχή τα δημοσιεύματα τρόμου από πλευράς μεγάλων γερμανικών εφημερίδων. Όταν οι ΗΠΑ (εποπτικές της αρχές) έχουν ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς την τράπεζα για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ως πρόταση στην Άγκελα Μέρκελ:
Οι ΗΠΑ λύνουν το ζήτημα βιωσιμότητας της Deutsche Bank και η Γερμανία κάνει απομείωση του ελληνικού χρέους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για τον Τραμπ είναι διπλά. Και εξασφαλίζει την εύνοια ενός στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ (Ελλάς) και δεν διασαλεύει την παγκόσμια τραπεζική ισορροπία.
Πάντως, όπως και να έχει, θα πούμε: “Schluss mit frau Merkel”.Όταν η γερμανική κοινή γνώμη είναι ανάστατη και για τις θέσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα…
...........................................................................................

 Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr,ww.apostoloupanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: