20 Δεκ 2016

Ευαγγ.Βενιζέλος : Δυο φορές ο Σόϊμπλε μου ανέφερε πως είναι καλύτερο να επιστρέψουμε στη δραχμή

Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε δυο φορές την περίοδο 2011-2012 σε πολύ κλειστές συναντήσεις στο Βερολίνο και στο Βρότσλαβ, μήπως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή.

Αυτό τόνισε, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση της υποεπιτροπής οικονομικών της Βουλής με θέμα το χρέος και την απομείωση του.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε εγγυηθεί ότι η Ευρώπη μπορούσε να διασφαλίσει ένα ποσό βοήθειας το οποίο όμως δεν θα ήταν μεγάλο «μερικά δισεκατομμύρια».
Επίσης θα μπορούσε να στηθεί μια αερογέφυρα που θα έλυνε προσωρινά τα προβλήματα τροφοδοσίας σε φάρμακα αλλά και άλλα προιόντα σε νοσοκομεία και σχολεία.
Αναφορικά με τις τραπεζικές αναλήψεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαμε να παίρναμε από τις τράπεζες ευρώ τα οποία όμως θα ήταν «σφαγισμένα» μέχρι να τυπωθούν νέα νομίσματα, ενώ οι αναλήψεις δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα 50 ευρώ εβδομαδιαίως.
Ο Βαγγέλης αν και έξυπνος άνθρωπος, είναι ο τύπος του ανθρώπου που χύνει την καρδάρα με το γάλα όταν γεμίσει. Το ίδιο έκανε προφανώς και με τις προτάσεις του Σόϊμπλε, όπως έκανε και ο Τσίπρας, όπως μας τα λέι ο κούλης και και τα άλλα μνημονιακά παραπαίδια του καθεστώτος, ακολουθώντας τις εντολές της Ουάσιγκτον του Ομπάμα και της Χίλαρυ. Γιατί όπως είναι γνωστό και το έχει πεί και ο Μπάμπης του Sky που δεν σκάει, πως  αν γυρίσουμε στη δραχμή θα κατέβουν ο Βελεζεβούλ και ο Γκοζίλα μαζί και θα μας καταπιούν μέσα σε πύρινες φλόγες της κόλασης.Ας μείνουμε λοιπόν εδώ, εδώ, στον παράδεισο του ευρώ. Μπράβο μας Βαγγέλη μας και όλοι εσείς οι άλλοι μνημονιακοί γενναίοι λεβέντες, τσολιάδες του Μπρανκαλεόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: