8 Δεκ 2016

Αδιέξοδες οι απεργίες και κινητοποιήσεις χωρίς πολιτικές λύσεις. Γι΄αυτό και απέτυχε και πάλι η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και λοιπών αγανακτισμένων



Οι απεργιακές κινητοποιήσεις  για σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου που με πομπώδεις καταχωρήσεις στα ΜΜΕ και πληρωμένες τοιχοκολλήσεις προετοίμασαν με μεγάλο κόστος η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, οι Επαγγελματοβιοτέχνες κλπ., απέτυχε παταγωδώς.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν να ακούσουν τις στείρες φωνασκίες του διαπλεκόμενου συνδικαλιστή μόνιμου Προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου. Το ΚΚΕ είχε ως συνήθως περισσότερο κόσμο, αφού οι οπαδοί και τα επαγγελματικά του στελέχη είναι συνηθισμένα στην επαναστατική γυμναστική. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα πρωτοστατούσε στις  κινητοποιήσεις μέχρι και σε βίαιες καταστάσεις, τώρα τρίβει τα χέρια της γιατί το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος είναι νεκρό.

Και γιατί να βγει ο κόσμος στου δρόμους;  Για να πετύχει τι, εκτός από εκτόνωση της αγανάκτησής του που αρκείται να τη διοχετεύσει στις οργίλες εκπομπές “αντιστασιακών” της τηλεόρασης, από την πολυθρόνα, χωρίς να ξεπαγιάζει και στο κρύο του δρόμου. Όσο και να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, ο φτωχοποιημένος πολίτης, τίποτα δεν πρόκειται να πετύχει. 

Όσο υπάρχει η παρανοϊκή ιδεοληψία του «πάση θυσία στο ευρώ», που ακόμα και σήμερα ένα μέρος των αγανακτισμένων και φτωχοποιημένων πολιτών τη δέχεται μοιρολατρικά, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από το τραγούδι της  δυστυχίας που ζούμε. 

Όλες οι απεργίες, οι πορείες,οι διαμαρτυρίες, η δίκαιη οργή, δεν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα αν δεν απαλλαγεί η χώρα από το κύριο αίτιο που προκαλεί την απέραντη φτώχεια,τον πόνο, τη δυστυχία που βιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Την απαλλαγή μας από τις κατοχικές δυνάμεις που ελέγχουν τη χώρα, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, με κύριο όπλο τους τις τράπεζες και το καταραμένο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: