2 Δεκ 2016

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο ζητά εκλογές και Italexit

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής στο ευρώ
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο ζητά εκλογές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής και Italexit. όπως δήλωσε ο Λουίτζι ντι Μάιο, μέλος του Κινήματος, το κόμμα του θέλει να «ξανασυζητήσει την ΕΕ και τις παραμέτρους του ευρώ», για να δώσει λύση στα ζητήματα της φτώχειας και των επενδύσεων στην Ιταλία.
Σε περίπτωση που αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, η Ιταλία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την έξοδο απο το ευρώ.

«Αν (η ΕΕ) δεν μας ακούσει, θα προτείνουμε δημοψήφισμα επάνω στο ευρώ για να ρωτήσουμε τους Ιταλούς πολίτες τι θέλουν να κάνουν», ανέφερε σήμερα ο Μάιο, μιλώντας στο CNBC.
«Αυτοί που μας έβαλαν στο ευρώ δεν μας ρώτησαν ποτέ αν θέλουμε να μπούμε. Τώρα εμείς ρωτάμε τους πολίτες αν θέλουν να μείνουν στο κοινό νόμισμα ή να αρχίσουν να βλέπουν ένα σενάριο ευρώ δύο ταχυτήτων ή μια επιστροφή στην νομισματική κυριαρχία», υποστήριξε ο πολιτικός.
Ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, στου οποίου την έκβαση θα εξαρτηθεί η επόμενη ημέρα για το σοσιαλιστικό κόμμα και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, ο Μάιο δήλωσε ότι «είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί από τεχνοκράτες ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Είμαστε υπέρ νέων εκλογών».
«Αυτός είναι ένας πρωθυπουργός που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει την ψήφο του λαού», σχολίασε ο πολιτικός για τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το 2014, όταν αντικατέστησε τον προηγούμενο κεντροαριστερό πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: