14 Ιαν 2017

Κύμα δημοσκοπήσεων υπέρ της δραχμής ταράζει και τελειώνει το κατοχικό καθεστώς και τη μιντιακή δημοκρατία

Το κύμα εξόδου από το ευρώ έχει φουσκώσει τον τελευταίο καιρό, σε βαθμό που δεν μπορεί να το κρύψει η μιντιακή δικτατορία που κυβερνά τη χώρα μας. Η "φουσκοθαλασσιά" ενάντια στο γερμανόφετο ευρώ δεν ξέσπασε έτσι από το πουθενά. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα μέσα στην καταστροφική ευρωζώνη. Ότι συνεχώς χειροτερεύει και θα χειροτερεύει η κατάστασή τους, εκτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με τις τελευταίες δημοισκοπήσεις της Κάπα Research, της ALCO της MRB και όχι μόνο.

Αυτό το σαρωτικό κύμα δημοσκοπήσεων υπέρ της δραχμής και κατά της ευρωζώνης, ταράζει το κατοχικό καθεστώς και το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα. Το σπυρί με το φόβο ενάντια στη δραχμή και το εμπόριο της ελπίδας για το ευρώ έσπασε. Τα δεσμά του 4ου Ράϊχ καταρρέουν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και ως συνακόλουθο των διεθνών γεωπολιτικών ανατροπών. Η παγκόσμια δικτατορία της παγκομιοσμιοποίησης του πλούτου και της φτώχειας χάνει τις περισσότερες μάχες της. Και στην εδώ επαρχία, στην Ελλάδα, το «ναι» στο ευρώ κατρακυλά όσο οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται, μαζί με  τα λουκέτα στις επιχειρήσεις την επιτείνόμενη φτωχοποίηση, την άγρια φοροκαταιγίδα, τις κατασχε΄σεις τραπεζικών λογαριαμών, σπιτιών, επιχειρήσεων. Η οικονομία της χώρας βουλιάζει συνεχώς. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν στο τέλος Νοεμβρίου στα 94 δισεκατομμύρια ευρώ από 30 δισεκατομμύρια που ήταν το 2009.  Μέσα σε επτά χρόνια εκτινάχθηκαν κοντά στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια, αυξήθηκαν κατά 64 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την οικονομική κατάρρευση των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυριών, που πλέον δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. 

Αναζητώντας ο πολίτης τι έφταιξε και τον έφερε στο σημείο να κλείσει το μαγαζί του, να χάσει τη δουλειά του, να πηγαίνει στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ, να βλέπει τα παιδιά του να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία, όλο και περισσότερο θεωρεί ότι δεν είναι άμοιρο ευθυνών το ευρώ. Όταν μάλιστα το 2009 πίστευε σε ποσοστό 64,5% ότι η χώρα ωφελήθηκε από το ευρώ. Σήμερα αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω του  40%, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπησή της Κάπα Research, για το συστημικό «Βήμα» που καταρέει και αυτό αφού οι προστάτες του το εγκατέλειψαν, όπως εγκατέλειψαν τους Γερμανοτσολιάδες στη μοίρα τους -όταν δεν τους εκτελούσαν-οι Γερμανοί με το φευγειό τους από την Ελλάδα τοι 1944..




Δεν υπάρχουν σχόλια: