4 Ιαν 2017

Η καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας στα χρόνια του ευρώ

Η καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας στα χρόνια του ευρώ,τα λουκέτα και οι αποχωρήσεις επιχειρήσεων, απο τη χώρα μας,το βάθος της επιχειρηματικής αποψίλωσης της δεν έχει προηγούμενη στην Ελληνική και ίσως στην παγκόσμια ιστορία. Η κυβέρνηση της ΠΦΑ έχει υποβαθμίσει σε τέτοιο βαθμό τη βιομηχανία που σήμερα δεν υπάρχει ούτε αρμόδιος Υφυπουργός για το σχετικό τομέα. Αλλά και  Συνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών έχει αλωθεί απο μη

βιομήχανους. Ο Πρώην Πρόεδρός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι βιομήχανος χωρίς βιομηχανία αφού έχει πουλήσει τη σημαντική βιομηχανία γάλακτος ΔΕΛΤΑ που κληρονόμησε απο το σπουδαίο πατέρα του. Και ο σημερινός Πρόεδρος, ο Θεόδωρος Φέσσας, είναι ιδιοκτήτης και δευθύνων σύμβουλος της Info-Guest, μιας εταιρείας εισαγωγής ηλεκτρονικών ειδών. 

Η αποσάρθρωση της βιομηχανίας στη χώρα μας, του κύριου δηλ. τομέα που παράγει μακροπρόεσμη προστιθέμεη αξία, αποτελεί ένα από τα πολλά «επιτεύγματα» της ευρωκόλασης στην οποία επιμένουν ακόμα οι μνημονικοί γενίτσαροι που την έχουν καταλάβει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: