27 Αυγ 2012

Γερμανική Αριστερά : το Μνημόνιο είναι καταστροφή για την Ελλάδα




E-mailΕκτύπωσηPDF
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!
Προειδοποίηση πως όσο συνεχίζεται η σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας, που οδηγεί τηνΕλλάδα βαθύτερα στην ύφεση και σε αύξησηανεργίας, η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει ναεξυπηρετήσει το χρέος της, απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του,Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με αφορμή της συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.


Αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή τα πάντα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία, τονίζει και προσθέτει ότι τα χρήματα θα πρέπει να εισπραχτούν εκεί που υπάρχουν, από τους πλούσιους στη χώρα. Και για να επιτευχθεί αυτό, εξηγεί, πρέπει να συνεργαστούν συντονισμένα όλες οι χώρες του ευρώ ασκώντας πιέσεις και στην Ελβετία, όπου έχουν βρει καταφύγιο τα κεφάλαια των «εχόντων και κατεχόντων» της Ελλάδας.
Η ίδια χαρακτηρίζει το νέο πακέτο των 11,5 δισ. που ζητείται από την Ελλάδα «καθαρή παραφροσύνη», ενώ αντίθετη εμφανίζεται και με τις ιδιωτικοποιήσεις σε αυτή τη φάση, αφού -όπως σημειώνει- με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές οι οποίες θα επιτευχθούν δεδομένης της συγκυρίας, απλώς θα αποτελέσουν ένα επιπλέον δώρο στους πλούσιους αγοραστές.
Προς το παρόν η περιβόητη «διάσωση του ευρώ» είναι μόνο μια διάσωση των τραπεζών, λέει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: