20 Σεπ 2013

Πως επωάζεται το αυγό του φιδιού ;

Ο εθνομηδενισμός, η απαξίωση της έννοιας της πατρίδας, η θεοποίηση της  παγκοσμιοποίησης, ο Ρεπουσισμός, η ανοχή ή και διευκόλυνση της μαζικής εισβολής μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και η συναρτώμενη έκρηξη της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την ανεργία του Μνημονίου, είναι οι αιτίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού.

Οι διαβασμένοι αριστεροί  γνωρίζουν ασφαλώς ότι,  ο επακριβής προσδιορισμός των αιτιών που δημιουργούν ένα κοινωνικό απόστημα είναι ο κύριος τρόπος για την αντιμετώπισή του. Αφού βρεθεί τι πραγματικά φταίει, παίρνονται κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Πρόληψη και πολύ λιγότερο καταστολή.
Όμως περί άλλων τυρβάζουν. Διαβάζοντας και ακούγοντας διάφορες προσεγγίσεις για το φαινόμενο της πρωτόγνωρης διόγκωσης της Χρυσής Αυγής, έμεινα κατάπληκτος από την πολυπλοκότητα, τη θολούρα, την ασάφεια τους. Έωλες έως ύποπτες προσπάθειες για να γεμίσουν μερικές αράδες και να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες που δεν είναι άλλες απ’ αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Ένας «αριστερόφρων» μάλιστα αρθρογράφος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται ότι, τελικά μήπως το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποστηρίζεται από περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους οφείλεται στο ότι πολλοί Έλληνες είναι βολεψίες και κρύβουν μέσα τους ένα μικρό φασίστα ! 
Αυτά ακούμε πολλοί κατά τεκμήριο κανονικοί άνθρωποι που στα πρώτα νιάτα μας φάγαμε πολύ ξύλο από τη Χούντα και βγάζουμε σπυριά βλέποντας την αφύσικη ισχυροποίηση των επιγόνων της. Αλλά ταυτόχρονα, δεν ανεχόμαστε την εθνομηδενιστική παγκοσμιοποίηση πίσω από την οποία βρίσκεται η διεθνοποίηση των αγορών  και όχι των λαών. 
Το τραγικό είναι ότι, οι πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις, διακατέχονται από πλήρη σύγχυση που οφείλεται στην απαξίωση του κατ’ όνομα επονομαζόμενου σήμερα ΠΑΣΟΚ και  στην υφαρπαγή των ψηφοφόρων του από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη ΝΔ, μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα αναγεννηθεί από τα συντρίμμια μια οργανωμένα ισχυρή πατριωτική σοσιαλιστική δυναμική. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αργήσει πολύ. 
Όσο και αν το κατεστημένο βολεύεται με την καθεστηκυία σημερινή πολιτική πραγματικότητα που βολεύει την εγκληματική ευρωζώνη της κας Μέρκελ, οι νόμοι της πολιτικής και της ιστορίας είναι δύσκολο να παραβιάζονται στο διηνεκές. 

- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/pos-epoazetai-aygo-toy-fidioy-0#sthash.pmL5o2V9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: