19 Μαρ 2014

Μείωση ανεργίας

Πουλάκης Μανώλης

Στην Ελλάδα ποτέ δεν κατασκευάζαμε πυρηνικά κ.λ.π όπλα, πυρηνικούς αντιδραστήρες, πόρσε-μερσεντές-φιατάκια κ.λ.π προϊόντα.   Μέσα στα λίγα που παράγαμε και ελάχιστα εξάγαμε, ήταν γεωργικά, κτηνοτροφικά, υφαντουργίας-νηματουργίας, ένδυσης και υπόδησης, από αμέτρητες μικρομεσαίες και ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα.  Ένα μέρος από το εισόδημα των εργαζομένων στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις έπεφτε στις οικοδομές και έδινε επιπλέον εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.        
                
Η Γερμανία πρόσφατα ζήτησε να μπουν δασμοί στα Κινέζικα φωτοβολταΪκά, για να μη κλείσουν τα δικά της αντίστοιχα εργοστάσια, εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε δασμούς, για προστασία της εγχώριας παραγωγής και εργασίας, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την Παγκοσμιοποίηση-Ελεύθερη Αγορά,   αν και το άρθρο 22 του Συντάγματος λέει <<η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος….>>

Η Γερμανία αντέχει, διότι παράγει πολλά προϊόντα που δεν επηρεάζονται από την Ελεύθερη αγορά.

Δεν είμαι άνεργος, είμαι συνταξιούχος, γνωρίζω ότι πολλά προϊόντα θα τα πληρώνω ακριβότερα, με αυτά που υποστηρίζω παραπάνω, όμως με τα σημερινά, Ασιατικά και αλλού, μεροκάματα δεν μπορεί να επιζήσει θεμιτός ανταγωνισμός.

Εάν δεν νομοθετηθούν σύντομα  δασμοί στα εισαγόμενα, για να προστατευτούν και να ξαναρχίσουν οι τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως το προτείνει πρόσφατα και ο Γάλλος διανοούμενος ΣΕΡΖ ΛΑΤΟΥΣ, η Ελλάδα θα ζήσει μακρόχρονη τραγωδία χειρότερη του Β παγκ. Πολέμου.

Γνωρίζουν οι πολιτικοί μας ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανέργων παιδιών και εγγονών τρώνε ένα ξεροκόμματο από συνταξιούχους γονείς και παππούδες;;; Τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος, όταν  πεθάνουν γονείς και παππούδες συνταξιούχοι;;; Δεν το χουν  πάρει χαμπάρι ότι επενδύσεις δεν έρχονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά φεύγουν ή βάζουν λουκέτο;;; Η μόνη και μοναδική λύση είναι, να αυξηθούν και προστατευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τους μόνιμους κατοίκους που δεν μπορούν να ξεσπιτωθούν…..

Ο μισός ενεργός πληθυσμός της Χώρας είναι άνεργος σήμερα, δεν ζητά ούτε ελεημοσύνες για επανασύνδεση στη ΔΕΗ, ούτε συσσίτια και τρόφιμα κ.λ.π. ελεημοσύνες, ζητά εργασία παραγωγική έστω για ένα ξεροκόμματο.

Όσοι νοιάζονται για τους ανέργους, να πιέζουν την εκάστοτε Εξουσία, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα με ευαισθησίες, (γιατί υπάρχουν τέτοια) να σταματήσουν να τσακώνονται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους και να προτείνουν και υιοθετήσουν προτάσεις, για να μειωθεί η ανεργία σε εύλογο χρόνο, και όχι ελεημοσύνες ..με αυτά που λένε και κάνουν, σήμερα, οι πολιτικοί μας, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, ο εξευτελισμός και η δυστυχία δεν αντέχεται. 

Η ελεύθερη αγορά αύξησε την ανεργία στις Νότιες Χώρες της Ε.Ε. . Εάν δεν αναιρέσουμε την  Συνθήκη της Παγκοσμιοποίησης – Ελεύθερης αγοράς, σωτηρία δεν υπάρχει ούτε μέσα στο Ευρώ, ούτε στη Δραχμή.  Έτσι η ανεργία θα αυξάνεται, τα κρατικά και των ασφαλιστικών ταμείων έσοδα θα μειώνονται, το χρέος θα αυξάνεται και η δυστυχία δεν θα έχει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: