26 Μαΐ 2014

Ήττα του λαού μας, των αντιμνημομονιακών δυνάμεων και της δραχμής

Ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος με την ετυμηγορία του αποδέχεται το μαστίγωμα του μνημονίου, τη συνέχιση της οδύνης και της κατοχής της χώρας. Η ΝΔ με τη συνιστώσα της την Ελιά, διατηρούν την πλειοψηφία και μπορούν να συνεχίσουν στον ίδιο ανελέητο μνημονιακακό μας μαστίγωμα που επιτάσσει η ευρωφυλακή του Βερολίνου.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος αλλά δεν πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή ώστε να μπορεί να την επιβάλλει, πνιγμένος μέσα στις εξώφθαλμες αντιφάσεις του. Προφανώς δεν πείθει ότι μπορεί να ανατρέψει το μνημόνιο μέσα στο ευρώ, αφήνει αμφιβολίες για τον πατριωτικό του προσανατολισμό, ενώ δε διαθέτει καθαρές θέσεις σε πολλά ζητήματα, με κυρίαρχο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.  
 Τροφοδότης της επικίνδυνα ανερχόμενης  Χρυσής Αυγής είναι ο κυρίαρχος εθνομηδενισμός που διαχέεται με διαφοροποιήσεις σε όλα τα μεγάλα κόμματα. Όπως και στο κυρίαρχο μιντιακό σύστημα,  που επέβαλε το γελοίο τίποτα του Ποταμιού, αν και πολύ κουτσουρεμένο από τις αρχικές προσδοκίες.
 Συρρίκνωση των δυνάμεών της είδαν η ΑΝΕΛ και αυτό αποτελεί θέμα για προβληματισμό, ενώ αξιοπρόσεκτη επανάκαμψη έκανε ο ΛΑΟΣ. Η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε στα θολά νερά των παλινωδιών και του «συνωστισμένου Ρεπουσισμού» της.
 Εμείς το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, χάσαμε και βρεθήκαμε πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας. Μια αρχική ανάγνωση των αιτιών είναι πρώτα από όλα η διάσπαση σε τρία κόμματα των κοινών απόψεων για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Δυστυχώς οι προφορικές και γραπτές εκκλήσεις και προτάσεις μας στο ΕΠΑΜ και στο ΣΧΕΔΙΟ Β, που επίσης  σημείωσαν πενιχρές εκλογικές επιδόσεις, δεν εισακούστηκαν χωρίς σοβαρές αιτιολογίες, με ολέθριες συνέπειες για όλους.
 Η δεύτερη αιτία είναι ότι, το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ, με ελάχιστους πραγματικούς μήνες ζωή και αναπόφευκτες οργανωτικές αδυναμίες, ήταν παντελώς άγνωστο στο 80% των ψηφοφόρων. Περισσότερο μας γνώριζαν οι αντίπαλοι της επιστροφής στη δραχμή παρά οι φίλοι. Κυριάρχησε το ανελέητο «ψέκασμα»του ελληνικού λαού απέναντι στη δραχμή και ο γελοίος παραλογισμός ότι μέσα στο ευρώ-μάρκο υπάρχει προοπτική !
 Η τρίτη αιτία είναι ο απόλυτος αποκλεισμός μας από τα κυρίαρχα κεντρικά ΜΜΕ που αποτελούν και το κεντρικό μέσο-δυστυχώς-των σημερινών εκλογικών αναμετρήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τις συστημικές και ελεγχόμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων που ουδέποτε περιελάμβαναν την ελκυστική ονομασία ΔΡΑΧΜΗ στις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις τους, σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα άλλα κόμματα μέσα και έξω τη Βουλή.
 Τέταρτη και ουσιώδης αιτία είναι το γεγονός ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα που πρότασσαν το ευρώ για να είναι αρεστοί στο σύστημα, έκλειναν το μάτι στους εν δύναμη ψηφοφόρους μας της τάξης τουλάχιστον του 30% του εκλογικού σώματος, που σύμφωνα με τους ίδιους τους συστημικούς δημοσκόπους, έχουν πεισθεί ότι η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος, αφού το ευρώ είναι αλυσοδεμένο με το μνημόνιο.
 Οργανωτικές μας αδυναμίες, δικά μου προσωπικά λάθη είναι η πέμπτη αιτία. Πάνω από όλα, όμως ως έκτη και σημαντικότερη όλων αιτία είναι, η παντελής απουσία οικονομικών πόρων, την οποία αν προσωπικά τη γνώριζα στην αρχή του δίκαιου αγώνα μας, δεν θα την αποτολμούσαμε.
 Στην ιστορία της χώρας μας και όλων των χωρών, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα εκλογικών αποτυχιών που είχαν παρόμοια τύχη στην αρχή της προσπάθειάς τους, ενώ δικαιώθηκαν στην πορεία. Η ανατροπή ποτέ δε φαίνεται ότι είναι δυνατή στην αρχή μέχρι να γίνει πράξη έχει πει ο Μαντέλα.
 Όμως παρ’ όλα αυτά, μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σάρωσαν τα ευρωσκεπτικιστικά τα αντί-ευρώ κόμματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι το τερατούργημα του ευρώ, η νεογερμανική κατοχή της Ευρώπης βρίσκεται στο τέλος της.
 Εδώ στη χώρα μας ζούμε μια ιδιότυπη χούντα της Μερκελικής-ευρω-φυλακής, η οποία θα έρθει η ώρα, όχι πολύ αργά, που θα ανατραπεί. Και τότε θα νιώσουμε δικαιωμένοι.
 Μεγάλο κέρδος μας είναι ότι συγκροτήσαμε μια σοβαρή, υπεύθυνη ομάδα από έντιμα αλληλέγγυα στελέχη που κάναμε το καθήκον μας με όπλο της αρχές και τις αξίες για τη διάσωση της πατρίδας από το σημερινό όλεθρο με πρόταγμα την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Και θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία. Γιατί νικητής δεν είναι αυτός που κερδίζει ή χάνει, αλλά αυτός που αγωνίζεται για τις δίκαιες αρχές του. 
Η Κεντρική επιτροπή του συνασπισμού ΔΡΑΧΜΗ θα συνέλει σύντομα για να επεξεργαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και να πάρει τις πρέπουσες αποφάσεις για το μέλλον.
Θεόδωρος Κατσανέβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: