2 Ιουν 2014

Η αβάσταχτη μοναξιά και κατάθλιψη της Αγγέλας Δωροθέας Μέρκελ

Μπορεί στην Ελλάδα της μιντιακής χούντας να κέρδισε το ευρω-μνημόνιο, αλλά στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης,  η γερμανοποιημένη ΕΕ της Αγγέλας Δωροθέας Ε.Ε. βγήκε βαριά ηττημένη. Σε όλες σχεδόν τις χώρες,  τα ευρωσκεπτικιστικά, τα αντι-ευρώ  κόμματα, που εδώ τους προσδίδουν συνήθως ακροδεξιό χαρακτήρα για να τα απαξιώσουν, έχουν σαρώσει για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού γερμανικού καρκινώματος.

Στη μεγαλύτερη χώρα μετά τη Γερμανία, στη Γαλλία,  θριάμβευσε η Μαρί Λεπέν, η οποία έχει σαφώς μετακινηθεί στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, με κυρίαρχο πολιτικό πρόταγμα την επιστροφή της χώρας της στο γαλλικό φράγκο. Με δεδομένο ότι η Λεπέν  τείνει να κυριαρχήσει στο πολιτικό προσκήνιο της μεγάλης Γαλλίας, πόσο μπορεί να αντέξει το ευρώ, όταν η χώρα αυτή βασικός πυλώνας της ευρωζώνης, αποχωρήσει από το ευρω-μάρκο; 
 Στη Μ. Βρετανία νικητής αναδείχτηκε ο φιλλέληνας ΝάΙτζελ Φάρατζ, ο οποίος προωθεί την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε. Στην Ιταλία, τα δύο κόμματα, του Μπέμπε Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αθροιστικά έρχονται πρώτοι και προτάσσουν την επιστροφή στη λιρέτα,  παρ' όλες τις άλλες διαφορές μεταξύ τους. Πολύ καλές έως εντυπωσιακές επιδόσεις είχαν και τα περισσότερα ευρωσκεπτικιστικά, τα αντι-ευρώ κόμματα, στη Δανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία,την Πολωνία, την Ουγγαρία κλπ. Ακόμα και μέσα στην κοιτίδα της ευρωφυλακής, τη Γερμανία, οι αντι-ευρώ του Μπερντ Λούκε με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD ), εισέρχονται πανηγυρικά στη Ευρωβουλή με ποσοστό 7% και προβλέπεται να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή της Αγγέλας Δωροθέας Μέρκελ.
Τελικά η φράου Μέρκελ, μετά τις 25 Μαίου, πρέπει να νιώθει μεγάλη μοναξιά και να έχει περιπέσει σε κατάθλιψη. Μπορεί να νίκησε σε χώρες-προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα,αλλά ηττήθηκε μαζικά σχεδόν παντού αλλού, εκεί δηλ. που έχει σημασία. Εμείς ευχόμαστε περαστικά στους εδώ γερμανοτσολιάδες, όπως και στους ψεκασμένους, τους αδιάβαστους, τους φοβισμένους τους μιντιοπληγμένους που ακόμα προσκολλώνται στο ευρώ. Γιατί το έγκλημα του ευρώ, όχι πολύ αργά απο σήμερα έχει ημερομηνία λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: