16 Σεπ 2014

Και νέος θρίαμβος των ευρωσκεπτικιστών του AfD στη Γερμανία

Αλματώδης είναι η  αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που πρεσβεύει τη διάλυση της ευρωζώνης, καταγράφοντας συνεχή άνοδο της απήχησής του στους ψηφοφόρους, παρ' όλη την πολεμική που υφίσταται. Στις εκλογές που διενεργήθηκαν αυτές τις μέρες στα ομόσπονδα κρατίδια  του Βραδεμβούργου και της Θουριγγίας, ψηφίστηκε απο 12% και 10% των εκλογέων αντίστοιχα. 


Παρόμοια θριαμβευτική πορεία καταγράφει σε όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις. Το AfD του καθηγητή οικονομικών Bernd Louke, ύστερα απο την επιτυχία του στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαίου όπου απέσπασε 7% των ψήφων, αύξησε τις δυνάμεις του στις εκλογές του ομόσπονδου κρατίδιου της Σαξονίας πριν απο ένα μήνα, όπου ψηφίστηκε απο το 9,7% των εκλογέων.  

Η επιτυχία του Afd στις πρόσφατες εκλογές αναδεικνύει την ανοδική του δυναμική, πυροδοτώντας τεράστιους φόβους στην Αγκέλα Δωροθέα Μέρκελ που επιμένει στο γερμανικό όνειρο για κατάκτηση της Eυρώπης μέσα απο το ευρω-μάρκο και την εξοντωτική λιτότητα.Τελικά, φαίνεται πως, όπως συνέβει και με τον "υπαρκτό σοσιαλισμό', η ευρωζώνη θα διαλυθεί μέσα απο τον ίδιο της τον πηρύνα, τη Γερμανία και τη Γαλλία και όχι απο έξω όπου έχει καταληθεί ή μάλλον καταπατηθεί η εθνική αναεξαρτησία χωρών όπως η Ελλάδα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: