18 Σεπ 2014

Το πολυσυλλεκτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία κατεδαφίζει το ευρώ και το Μερκελισμό

Θεόδωρος Κατσανέβας 

Η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Θουριγγία και το Βραδεμβούργο της Γερμανίας όπου το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία      ( AfD) θριάμβευσε συγκεντρώνοντας 10.6% και 12.2% αντίστοιχα, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι του προέρχονται από 35.000 Χριστιανοδημοκράτες, 28.000 Φιλελεύθερους, 23.000 Σοσιαλδημοκράτες, 35.000 από το αριστερό De Linke και μόλις 2.000 από τους Πράσινους. Παρόμοιου πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα  είναι και η σύνθεση των επικεφαλής στελεχών του.

Αυτό σημαίνει ότι, το AfD διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα και κατά συνέπεια η «ρετσινια» του ακροδεξιού ή δεξιού στίγματος που σκόπιμα ή μη του έχει δοθεί, κάθε άλλο παρά ευσταθεί. Επισημαίνεται ότι, το κόμμα αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα των κρυφοναζί ακροδεξιών
Εκτός από την απόλυτη τοποθέτηση του AfD ενάντια στο ευρώ που αποτελεί και την κεντρική πολιτική του πλατφόρμα, το κόμμα μάχεται την υπερκυριαρχία των τραπεζών και είναι επιφυλακτικό στην πρόσκληση της Γερμανίας στη δύση, ανακαλώντας  τη «ρωσόφιλα» του Μπίσμαρκ.
«Οι Τράπεζες πρέπει να συρρικνωθούν» είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του με στόχο την αποτροπή την τραπεζική ένωση της Ευρώπης.»Τα χρέη των τραπεζών της Ευρώπης είναι τριπλάσια από το χρέος της ευρωζώνης» τονίζει ο ηγέτης του κόμματος Bernd Lucke.
Το AfD αναφέρεται και στο πρόβλημα της μετανάστευσης,  συνδέοντάς το με την εγκληματικότητα, αλλά χωρίς ακραίες θέσεις. Κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζει με εχθρικό μάτι την Ελλάδα, αφού θεωρεί ότι το ευρώ σε συνδυασμό με την ακραία λιτότητα που ακολουθεί το Βερολίνο, είναι κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική μας καταστροφή.
Ο ιός της καταστροφής που έχει πλήξει κυρίως τις νότιες χώρες, έχει μολύνει και τις βορειοκεντρικές αφού η ευρωζώνη είναι σχεδόν η μόνη περιοχή παγκοσμίως που παρουσιάζει οικονομική στασιμότητα. Ενώ επιτείνει τις εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ βορειοκεντρικών και νότιων χωρών , χωρίς να αυξάνει τη γενικότερη ευμάρεια και υποβαθμίζοντας την Ευρώπη στο διεθνή ανταγωνισμό. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να διαλυθεί.
Επισημαίνεται ότι, στις Ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2013,ο υπογράφων καταχειροκροτήθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση του  κόμματος όπου μίλησα ως επίσημος προσκεκλημένος του αναφερόμενος στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, στις ευθύνες της ευρωζώνης και της πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η σημερινή Γερμανία. Επικεφαλής του κόμματος στη Σαξωνία είναι ο καθηγητής Lothar Mayer προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό κόμμα.
Στην ίδια συγκέντρωση μίλησε και ο δεύτερο στην τάξη στο κόμμα καθηγητής Jaochim Starbaty, ο οποίος έκανε παρόμοιες επισημάνσεις για την ελληνική τραγωδία.
Γεγονός είναι ότι, η Γερμανία έχει κατά καιρούς γνωρίσει διάφορα θνησιγενή κόμματα διαμαρτυρία. Όμως, η “Εναλλακτική για τη Γερμανία” αποδεικνύεται ότι ήρθε για να μείνει και δεν αποτελεί διάττοντα αστέρα, όπως λ.χ. το “Κόμμα των Πειρατών”.
“Βρισκόμαστε εν μέσω ενός μετασχηματισμού του ομοσπονδιακού κομματικού συστήματος. Θα φτάσουμε σε διψήφια ποσοστά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο” ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος στη Θουριγγία Björn Höcke. “Αν τα κατεστημένα κόμματα συνεχίσουν να μας εξοστρακίζουν θα αποκτήσουμε μεγαλύτερο momentum” συμπλήρωσε ο Bernd Lucke. Ο οποίος σε μια άλλη παλαιότερη δήλωσή του στην καθημερινή δήλωσε ότι « θα συνεργαστούμε με το κόμμα Δραχμή του καθηγητή Κατσανέβα.
Οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσπερνούν το AfD παριστάνοντας ότι αυτή δεν υπάρχει. Μάλιστα εσωτερική έκθεση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που διέρρευσε στην Bild αναφέρει ότι η τακτική της “σιωπής” έχει αποτύχει. Όμως, εκτός από την πολιτική της σιωπής και των επιθέσεων που υφίσταται από το κατεστημένο, το AfD έχει αντιμετωπιστεί και με βιαιότητα, αφού σε διάφορες περιπτώσεις οι επικεφαλείς του έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και απειλών.
Φαίνεται πως υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι, όπως στην περίπτωση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και όχι μόνο, η ανατροπή του Μερκελικής κατοχής θα προέλθει από το εσωτερικό της χώρας, με τη βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων από τη Γαλλία και την Ιταλία. Η Ελλάδα και ο ευρωπαϊκός νότος που υφίστανται τα χειρότερα δεινά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον,  έχουν παραδοθεί αμαχητί στο αδίστακτο γερμανικό νεοιμπεριαλισμό
Πηγή : http://goo.gl/1ObjDH

Δεν υπάρχουν σχόλια: