11 Σεπ 2014

Ξεσηκωμός ή θάνατος*

Θέλουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι, όμως η κρατική αυθαιρεσία απροκάλυπτα μας προκαλεί.
Τη στιγμή που το ιερατείο του Άγιου Όρους έχει φορολογική ασυλία, επειδή έτσι γουστάρει σύμπασα σχεδόν η συντεχνιασκή κομματοκρατία,... (θα επανέλθω επί του θέματος με στοιχεία).... αναρτώ το εκκαθαριστό από συνάδελφο μηχανικό αυτοαπασχολούμενο για το τελευταίο οικον. έτος 2014. Τα στοιχεία του για προφανείς λόγους έχουν κρυφτεί.

Φόρος 5.662,46 € για 3.232,41 € ετήσιο εισόδημα !!! Για γέλια ή για κλάματα;;; ...
Για πραγματικό εισόδημα 2.495,60 του υπόχρεου και 736,81 της συζύγου, καλούνται να πληρώσουν συνολικό φόρο 5.662,46 €. Και αυτό γιατί,  φορολογούνται επί των τεκμαρτών (ανύπαρκτων δηλαδή) εισοδημάτων, επειδή έχουν ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα, με 26 % από το πρώτο ευρώ. Αυτά τα μέτρα όμως δεν ισχύουν για τους προστατευόμενους του ελληνικού Βατικάνου!  Να χαιρόμαστε τη θεωρητική μας συνταγματική "ισονομία"!

Αν προσθέσει κανείς και τα "τέλη επιτηδεύματος" (τι όμορφη και συνταγματική λέξη) των 650 € έκαστος (1.300 € συνολικά), τον ΕΝΦΙΑ (σ.σ. ενιαίος όχι όμως και καθολικός ως κατωτέρω),  καθώς και την προκαταβολή φόρου για το 2014, ο συνολικός φόρος καταλήγει να είναι σχεδόν τριπλάσιος από τα ετήσια έσοδα της οικογένειας. Και να σκεφθεί κανείς, ότι φυσικά με τα εισοδήματα αυτά, δεν πληρώθηκε το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο παραμένει χρωστούμενο, τουτέστιν οι συνάδελφοι είναι ανασφάλιστοι. Είναι αλήθεια, ότι τα εν λόγω θύματα της ανθρωποκτονικής υπερφορολόγησης, δεν ζουν με αυτά τα λίγα χρήματα. Απλά, επιβιώνουν προσωρινά, είτε από κάποια αποταμίευση, που όμως φορολογήθηκε, όταν αποκτήθηκε εισόδημα, είτε πουλώντας κάποιο περιουσιακό στοιχείο όσο όσο, είτε δανείστηκαν από τους γονείς, κ.ο.κ. Όμως, όλα αυτά πολύ γρήγορα τελειώνουν, οπότε μετά τί;;;;
Είναι ή δεν είναι σοβαρά και δραματικά τα πράγματα;;;;  
Βιώνουμε τον τέλειο παραλογισμό, τη φτωχοποίηση, την εξαφάνιση και προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης  και την αναγκαστική δήμευση κινητών και ακινήτων από τον ανθρωποκτονικό νεοφιλελευθερισμό των κερατάδων.
Μα είναι, να μη φρικάρει κανένας, όταν μαθαίνει, ότι μέσα στο σύγχρονο Αρμαγεδδώνα, ψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περασμένη τη βδομάδα από το Γ΄ θερινό τμήμα (σκούπα) της Βουλής τροπολογία, η οποία προβλέπει απαλλαγές από φόρους και γραφειοκρατικές διαδικασίες στις "ιερές" (σ.σ. δοξασία είναι κι αυτή) μονές του "Αγίου" Όρους.
Μάλιστα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου (σ.σ. παρα)παιδείας αίσθηση (σ.σ. σε αφελείς) προκάλεσε το γεγονός, ότι το (σ.σ. "προοδευτικό") κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε (σ.σ. για τα μάτια του κοσμάκη) "παρών" στη συγκεκριμένη τροπολογία. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ευθέως παραπέμπει, στην επίσκεψη του φιλόδοξου και ζηλωτή των λόγων της παπανδρεϊκής δυναστείας συναδέλφου Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, "παρών" στην (σ.σ. ν-) τροπολογία ψήφισε και το λαλίστατο λαϊκό ΚΚΕ! Τυχαίο;
Με τη ντροπολογία, θεσμοθετείται -επειδή έτσι το γουστάρει η διαπλεκόμενη κομματοκρατία- αφορολόγητο καθαρό ποσό 9.500 ευρώ για τους μοναχούς. Δηλαδή "δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης για εισοδήματα μοναχών έως 9.500 ευρώ. Όμως -το πιο προκλητικό- απαλλάσσονται οι μονές από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων Ε9, καθώς έχουν ήδη απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ!!!!! Είπατε τίποτα;;; Φανταστείτε μόνο τι ακίνητη περιουσία αμύθητης αξίας έχουν οι εν λόγω "ιερές' μονές. Εδώ είχαν μπλεχτεί μέχρι και με εξωχώριες εταιρείες. Περαιτέρω, σύμφωνα με τη κατάπτυστη διάταξη, ορίζεται επίσης, ότι στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων (σ.σ. που είναι άγνωστης έκτασης) δεν αποδίδεται τέλος χαρτοσήμου από τον εκμισθωτή!!!
Οι ευνοϊκές όμως ρυθμίσεις δεν σταματούν εδώ... Όμως, επί του παρόντος αρκούν, για να μας εξοργίσουν. Κατά τα ανωτέρω, δικαιολογούνται να απορούν οι αφελείς (για το ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο) κι εμείς οι υπόλοιποι στεντόρεια να κραυγάσουμε: "Γαμώ την αδικία μας και τη συνταγματική μας ισονομία”!!!
Ή απευθυνόμενοι στους παμπόνηρους «Εφραίμηδες», να αναθεματίσουμε πάλι κατά τον προεπαναστατικό ανώνυμο Έλληνα: “Ώ κακόν χρόνον να έχητε και εσείς και η παρηγορία σας”!!!

Μετατρέψανε τη χώρα σε ελντοράντο των βλακών, ανεχόμενοι οι γηγενείς τέτοιες κραυγαλέες αδικίες!
*Πόσο δίκιο είχε ο σοφός Ίων Καρακώστας, όταν από το 2010 διαλαλούσε "Ξεσηκωμός ή θάνατος"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: