24 Απρ 2015

Απειλούν με ανακριτική επιτροπή αν βγούμε από το Ευρώ, αλλά αποσιωπούν ότι η Ευρωζώνη κατέστρεψε την οικονομία μας


Του Γιάννη Καραμολέγκου
Την Δευτέρα 6/4/2015, άκουσα τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να απειλεί στη Βουλή ότι, "θα κάνει ανακριτική επιτροπή αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ" και απόρησα!Αφού όλα τα οικονομικά στοιχεία, η καθημερινή πραγματικότητα, η οικονομική επιστήμη, αλλά και η ίδια η λογική, τεκμηριώνουν ότι η Ελλάδα καταστρέφεται με το Ευρώ, είναι δυνατόν  κάποιοι πολιτικοί μας να το θεωρούν ως "ταμπού" και να το υπερασπίζονται "πάση θυσία", σαν να πρόκειται για το "ιερό δισκοπότηρο της Αγίας Γραφής";Όχι κύριοι πολιτικοί, το Ευρώ δεν πρέπει να είναι "ταμπού" και κακώς το έχετε ανάγει σε "αυτοσκοπό" και απειλείτε με ανακριτικές επιτροπές, αντί να συμβάλλετε άπαντες ώστε να μεταβούμε σε εθνικό νόμισμα, συντεταγμένα και με σχέδιο.Διότι το Ευρώ είναι απλά ένα ξένο νόμισμα, κάκιστο για την Ελλάδα, με απειροελάχιστη πραγματική αξία (τόση όσο στοιχίζει το χαρτί και το μελάνι εκτύπωσής του, καθώς και τα μηδενικά που μπαίνουν στους υπολογιστές του τραπεζικού συστήματος, ως λογιστικό χρήμα).

Για το οποίο Ευρώ, οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι του πλανήτη έχουν ήδη τονίσει ότι ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, για την απώλεια της ρευστότητας και την διάλυση του τραπεζικού μας συστήματος, για την απώλεια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και για την πρωτοφανή ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα. Και επιπλέον, αποτελεί το μέσον υποδούλωσης της Ελλάδας στη σύγχρονη Γερμανία και στους συνεργάτες της, μεγαλοτραπεζίτες - τοκογλύφους.
Αντίθετα κύριοι πολιτικοί, "ταμπού" και "αυτοσκοπός" σας πρέπει να είναι οι αρχές και οι αξίες αυτού του τόπου, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η εθνική αξιοπρέπεια.
Γι αυτό λοιπόν, πάψτε να υπερασπίζεσθε το Γερμανο-Ευρώ, το οποίο κατατρώει τις σάρκες της Ελλάδας, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά.
Και φροντίστε επιτέλους να συστήσετε άλλες ανακριτικές επιτροπές, αυτές που απαιτεί ο Λαός μας, όπως:
1. Για τις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη και όσων από την αντιπολίτευση την στήριξαν, που μας έβαλε στην κόλαση του Ευρώ με πλαστά στοιχεία, χωρίς σχέδιο και χωρίς προετοιμασία της οικονομίας μας.
2. Για τις ευθύνες των κκ. Παπανδρέου Γ., Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου, Στουρνάρα, Σαμαρά, Χριστοδουλάκη κ.ά.,  στην οικονομική καταστροφή που βιώνουμε από το 2010 και μετά, η οποία καταστροφή, με την σημερινή πολιτική που ασκείται, ολοένα και χειροτερεύει.
3. Για τις ευθύνες όσων βουλευτών ψήφισαν τα μνημόνια και τις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις με το αγγλικό δίκαιο.
4. Για τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια.
5. Για την ανεργία 1.500.000 Ελλήνων, στην πλειοψηφία τους νέων, καθώς και για την αναγκαστική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνόπουλων, στο εξωτερικό.
6. Για τα 230.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις και για την μείωση κατά 25% του ΑΕΠ, τα τελευταία χρόνια.
7. Για το 50% του Ελληνικού λαού που υποφέρει ζώντας στο όριο της φτώχειας, ή κάτω από αυτό.
8. Για την απαξίωση και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.
9. Για τις μίζες, το μαύρο χρήμα και τις χρυσές καταθέσεις "ελλήνων" (με μικρό το "ε") στο εξωτερικό.
10. Για την καταστροφή της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας και την απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Και αν έχετε κότσια, κύριοι πολιτικοί, αντί να αερολογείτε στα κανάλια για δήθεν ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη, δεσμευθείτε με την προσωπική σας περιουσία και την προσωπική σας ελευθερία, σε πόσα χρόνια οι Έλληνες θα πάψουν να είναι άνεργοι.
Εκτός αν δεν εμπιστεύεσθε ούτε εσείς οι ίδιοι το Ευρώ σας και τις πολιτικές επιλογές που μας σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: