26 Ιαν 2016

Η δημιουργία του Κινήματος της Γης και της Θάλασσας, είναι μονόδρομος για τη δικαίωση των αγροτών,κτηνοτρόφων, αλιέων και τη σωτηρία της πατρίδας


Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο επερχόμενη βίαιη εξόντωσή τους, οφείλουν να κατανοήσουν τα βαθύτερα αίτια όλων αυτών που συμβαίνουν στην πληγωμένη μας πατρίδα και να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Οι μαζικές κινητοποιήσεις τους αν παραμείνουν στα όρια της διαμαρτυρίας, της επαναστατικής γυμναστικής, αν δε συνοδεύονται από οργάνωση με όραμα και ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για έξοδο από την κρίση, θα καταλήξουν στο πουθενά. Θα οδηγηθούν στο μοιραίο τέλος που είχαν τα κινήματα των πλατειών. Εκεί όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες  αγανακτισμένοι πολίτες χωρίς πολιτική πρόταση, ενιαία οργάνωση και σκοπό. Και τελικά αφού λειτούργησαν ως βαλβίδες εκτόνωσης, εκφυλίστηκαν και έσβησαν. Η ήττα του αγώνα των πλατειών, το αδιέξοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα πρέπει να προβληματίσει. Οι αγωνιστές της γης και της θάλασσας, οφείλουν να ξοπετάξουν τους κομματικούς ινστρούκτορες που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον αγώνα τους σε κομματικά μαντριά. Και να αναδείξουν τη δική τους πολιτική ηγεσία, με δικό τους πολιτικό φορέα που θα ανατρέψει τη σχεδιαζόμενη καταστροφή τους και της χώρας όλης. Γιατί η υπόθεσή τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης τραγωδίας που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.

Η σημερινή κυβέρνηση όπως και η χθεσινή και η αυριανή,  είναι εντολοδόχοι της ξένης κατοχής. Από την οποία αν δεν απαλλαγούμε, δεν έχουμε καμιά ελπίδα επιβίωσης ως χώρα. Η σημερινή ξένη κατοχή συντελείται όχι πλέον με ερπυστριοφόρα και τη Γκεστάπο όπως στο παρελθόν, αλλά από ένα περισσότερο αποτελεσματικό όπλο. Με τον έλεγχο των τραπεζών και του νομίσματος. Και κατ’ επέκταση, με τον έλεγχο του κεντρικού μιντιακού συστήματος που διαστρεβλώνει την αλήθεια, φτύνει ψέματα και σπέρνει φόβο. Η οργή χωρίς όραμα δεν μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή. Οι αγρότες,οι κτηνοτρόφοι,οι αλιείς  μέσα από το δικό τους στοχευμένο αγώνα και  το αγροτικό κίνημα, το Κόμμα της Γης και της Θάλασσας, οφείλουν να γίνουν μπροστάρηδες για να πάρει ο λαός στα χέρια του τις τράπεζες και το νόμισμα. Να κάνει τους αγώνες πράξη. Για ένα τέτοιο σκοπό, υπάρχουν προτάσεις σοβαρές, υπεύθυνες, χωρίς ακραίες καταστάσεις, όπως προτείνουν ορισμένοι, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε εθνικά αδιέξοδα. Η συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή ή έστω, η άρνηση του γελοίας ιδεοληψίας του «πάση θυσία στο ευρώ», είναι σήμερα ο μόνος εφικτός  δρόμος, για τη δικαίωση των αγώνων τους και τη σωτηρία της πατρίδας. Δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσο, το όπλο για να απαλλαγούμε από τη νέα κατοχή και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Οι αγωνιστές της γης και της θάλασσας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι, ποτέ κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνες, χωρίς όραμα και οργάνωση. Και ότι ποτέ κανένα πρόβατο δε γλίτωσε βελάζοντας από τη σφαγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: