23 Μαρ 2016

Φαρμακερά βέλη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για το προσφυγικό



Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ με αφορμή την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, με τον εκπρόσωπό της Γιώργο Κουμουτσάκο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγονται πως «όσα διαδραματίζονται σήμερα στη χώρα εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικού κράτους».Ειδικά για την Ειδομένη και τον Πειραιά, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την ανάγκη μετεγκατάστασης των προσφύγων σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρχει και να λειτουργεί παντού το κράτος και η
αστυνομία να είναι παρούσα, όχι όμως με τη βία.Με αφορμή τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα για την Ειδομένη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι υπάρχουν αλληλοαναιρέσεις βασικών υπουργών της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι ενώ ο κ. Τόσκας μίλησε για πιθανή εμπλοκή του στρατού, αντίθετα ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει.

Την ίδια ώρα βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι παρά τις θεσμικές και αξιακές υποχωρήσεις της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, οι ροές δεν έχουν μειωθεί ενώ δεν εφαρμόζεται κανένα σχέδιο για την Ειδομένη και τον απαραίτητο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Αφήνοντας αιχμές για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα, προσθέτει ότι «η ενασχόληση με ενδοκυβερνητικά παιχνίδια εξουσίας χωρίς κοινή γραμμή, με αντικρουόμενες δηλώσεις και υπεκφυγές επιτείνει το χάος. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των προσφύγων ούτε την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: