4 Ιουν 2016

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπεσαν στα τέσσερα αλλά οι ευρωβασανιστές δε δίνουν τη δόση των 7,5 δις !

Αφού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπεσαν στα τέσερα, ξεπούλησαν τα πάντα και μετατρέπουν τη χώρα σε Banana Republic, οι ευρωβασανιστές θέλουν και άλλα.Σε πόλεμο νεύρων προς την ελληνική κυβέρνηση, που πέρασε ένα «βουνό» από δύσκολα μέτρα αλλά θα πρέπει να περιμένει για να πάρει τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ και να επωφεληθεί από τα θετικά επακόλουθα του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, επιδίδονται οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας.Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απογοήτευσε την ελληνική πλευρά, κρατώντας κλειστή τη στρόφιγγα της παροχής φθηνής ρευστότητας προς τις ελληνικές
τράπεζες ώσπου να υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε κυνικά ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πουλήσει τα πάντα», αφήνοντας τους Ελληνες πολίτες να σκεφτούν ότι προφανώς οι δανειστές περιμένουν από τη χώρα μας να βγάλει στο σφυρί όσα περιουσιακά στοιχεία της ενδιαφέρουν τις ξένες εταιρίες και όχι εκείνα που θεωρούνται από τους Ευρωπαίους απαξιωμένα.

Οι ελπίδες της κυβέρνησης ότι, ακόμα και με την απλή κατάθεση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει χθες το μεσημέρι να ξανακάνει αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποδείχθηκαν φρούδες. Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ επικράτησε η σκληρή γραμμή, που θέτει ως προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα και να πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να ξαναγίνουν τα ελληνικά ομόλογα αποδεκτά ως ενέχυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: