4 Ιουν 2016

Ξεπουλιούνται στους Γύπες πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια,ακίνητα ΕΟΤ,και άσυλία στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Σε Banana republic, χώρα-μπανανία μετατρέπεται η Ελλάδα αυτές τις τραγικές μέρες κάτω από τη σημαία του γελοίου "πάση θυσία στο ευρώ" και τις καρεκλολαγνίας της Πρώτης Φορά Αριστεράς. Με καταιγίδα ροζέ τροπολογιών η απίθανη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπουλάει τα πάντα. Στους Γύπες η πρώτη κατοικία και  τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου. Όλη ακίνητη περιουσία του ΕΟΤ περνάει στο Υπερταμείο των δανειστών και παρέχεται ασυλία στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και και σ΄αυτό του νέου Υπερταμείου. Ένα ΔΣ δηλ. που ξεπούλησε και θα ξεπουλά τη δημόσια περιουσία χωρίς να δίνει λογαριασμό παρά μόνο στα ξένα αφεντικά. Πίσω σε όλες τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει έκανε η
κυβέρνηση με τις τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή και οι οποίες υπερψηφίστηκαν χθες το απόγευμα από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., ενώ αντιπολίτευση καταψήφισε. Μια αντιπολίτευση της πλάκας δηλ., η οποία καταψήφισεν μεν τις τροπολογίες αλλά δε ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, αναδεικνύοντας την αγωνία της να δώσει το πρέπον μήνυμα του "καλού παιδιου" στις ξένες κατοχικές δυνάμεις και να πάρει σειρά στις καρέκλες μετά το ξωπέταγμα της ΠΦΑ, που κάνει τώρα τη βρώμικη δουλεια

Με την καταιγίδα των τροπολογιών προχωρά το ξεπούλημα ΔΕΚΟ και της τουριστικής περιουσίας του Δημοσίου, δίνεται «συγχωροχάρτι» στους τεχνοκράτες του νέου Κατοχικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για πιθανές πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, παραχωρείται σε funds η διαχείριση ακόμα και των «κόκκινων» δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία, και επιτρέπεται η πώληση «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ολα αυτά ήταν βασικά προαπαιτούμενα μέτρα που είχαν θέσει οι δανειστές, προκειμένου να εκταμιεύσουν την υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η υπερψήφισή τους από τη Βουλή δεν αρκεί για δει η Ελλάδα το χρώμα του χρήματος. Προηγουμένως θα πρέπει να πιστοποιήσουν οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης (Euro Working Group) ότι εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στη συνέχεια απαιτείται η έγκριση πέντε εθνικών Κοινοβουλίων της ευρωζώνης. Το Euro Working Group αναμένεται να συνεδριάσει για τον σκοπό αυτόν την προσεχή Δευτέρα. Μολονότι είχε διαρρεύσει ότι πιθανόν να συνεδρίαζε χθες, κάτι τέτοιο δεν έγινε με τη δικαιολογία ότι εκκρεμούσε η ψήφιση των προαπαιτουμένων στη Βουλή των Ελλήνων και η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Με τις τελευταίες τροπολογίες που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση και υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή:
  • Παρέχεται ασυλία από ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Κατοχικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, με εξαίρεση μόνο την αμέλεια ή τον δόλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Σε περίπτωση δίωξης μελών του Ταμείου, θα επιλαμβάνεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
  • Μεταφέρονται στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), άρα στο Κατοχικό Ταμείο, τα ακίνητα του ΕΟΤ.
  • Ανοίγει ο δρόμος για πώληση σε funds και των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για δάνεια συνολικού ύψους 13,7 δισ. ευρώ.
  • Επιτρέπεται να περάσει σε funds η διαχείριση «κόκκινων» δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ, παρότι η πώληση των δανείων αυτών σε funds απαγορεύεται έως τις 31/12/2017.
  • Στα «κόκκινα» δάνεια ορίζεται ότι ο ιδιώτης αγοραστής δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο δεν επιτρέπεται να αυξάνει το επιτόκιο σε βάρος του δανειολήπτη.
  • Τα έσοδα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από μερίσματα μετοχών τραπεζών θα συνεχίζουν να μεταβιβάζονται απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: