30 Ιουν 2016

Οι ξένοι Γύπες πετάνε τον Μιχάλη Σάλλα από την Τράπεζα Πειραιώς


Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση άλωσης της διοίκησης των μεγάλων ελληνικών τραπεζών από τα αρπακτικά funds που έχουν αγοράσει σε ευτελιστικές τιμές μεγάλο πακέτο μετοχών ύστερα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση τους, όπου δεν επιτρεπόταν σε Έλληνες να συμμετέχουν. Ένας από τους μεγαλύτερους Γύπες του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου ο Pulson  που έχει οργιάσει  στην Αργεντινή και αλλού, έχει αγοράσει μεγάλο πακέτο μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της μεγαλύτερης σήμερα ελληνικής τράπεζας. Σε πρώτη φάση, οι Γύπες του  Pulson κατάφεραν να ματαιώσουν την επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του  νέου διευθύνοντος συμβούλου της
Τράπεζας, του οποίου η επιλογή έγινε από τη  σημερινή Ελληνική διοίκηση υπό τον Μιχάλη Σ’άλλα, ύστερα  από διεθνή διαγωνισμό. Οι Γύπες προωθούν τον δικό τους άνθρωπο Άνθιμο Θωμοπούλο, έναν εξαίρετο παληκάρι,  και το σημαντικότερο. Επιδιώκουν την απομάκρυνση του ίδιου του Μιχάλη Σάλλα ώστε να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας. Ακόμα και αν διατηρηθεί ο ίδιος στη σημερινή θέση του Προέδρου, θα του έχουν αφαιρεθεί όλες οι ουσιαστικές εξουσίες και θα έχει μεταβληθεί σε απλό αχυράνθρωπο. Σημειώνεται ότι, ο Μιχάλης Σάλλας πρώην ενεργό στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που με μεγάλη διορατικότητα και δεξιότητα δημιούργησε από το μηδέν και οδήγησε σε εντυπωσιακή ανάπτυξη την Τράπεζα Πειραιώς ώστε σήμερα να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

Η περίπτωση της Πειραιώς είναι χαρακτηριστική των επιθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αναλάβουν τον έλεγχό των ελληνικών τραπεζών. Είναι η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία που οι διεθνείς χρηματιστηριακοί Γύπες, λειτουργώντας με το απύθμενο θράσος που τους παρέχει η ευρωφυλακή και η ΠΦΑ, επιχειρούν να αναλάβουν τη διοίκηση των μεγάλων τραπεζών της χώρας, ενός Κράτους- Μπανανία όπως είναι σήμερα η Ελλάδα. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Και οι ευθύνες όλων, ακόμα και της άρχουσας τάξης, είναι τεράστιες. Γιατί σε λίγο και αυτοί, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, δε θα είναι τίποτα άλλο παρά ένα απλό υποπόδιο των ξένων κατακτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: