2 Ιουλ 2016

Άνθρωποι των δανειστών και των Αρπακτικών στις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών. Στο απυρόβλητο ο Στουρνάρας

Στο έλεος των δανειστών και των ξένων Αρπακτικών πέφτουν όλες οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, σε εφαρμογής της πονηρής σχετικής τροπολογίας που πέρασε η κυβέρνηση της ΠΦΑ με υπόδειξη φυσικά των έξωθεν αφεντικών. Σύμφωνα με την «ντροπολογία», στις διοικήσεις των τραπεζών συμμετέχουν μόνο στελέχη με τραπεζική  διεθνή εμπειρία, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν θητεύσει σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης κλπ. Με την κατά το δοκούν ερμηνεία αυτής πρωτοφανούς διεθνώς τροπολογίας, ο Μιχάλης Σάλλας, η Λούκα Κατσέλη αλλά και άλλα ανώτερα τραπεζικά στελέχη  απομακρύνονται από τις θέσεις διοίκησης των τραπεζών. Ο μόνος που μένει στο απυρόβλητο αν και έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομίας είναι ο εκλαμπρότατος φρουρός των ξένων συμφερόντων κύριος Ιωάννης Στουρνάρας.Όπως γράφουν
συγκεκαλυμμένα και προσεκτικά τα τραπεζικά ρεπορτάζ των δημοσιογράφων-τροφίμων του συστήματος, «ζήτημα αντικατάστασης της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν θέσει οι πιστωτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της καθεστωτικής εφημερίδας, η Επιτροπή Αξιολόγησης διεμήνυσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στελεχών, προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στο νέο ρόλο, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της καλής εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχαλής ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κουτσός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστάσιος Γάγαλης ενημερώθηκανβ για τα βασικά συμπεράσματα της αξιολόγησης, και τους συστάθηκε να αποχωρήσουν προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η κρίση στο ΤΧΣ ξεσπά λίγες ημέρες πριν την παράδοση στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών της αξιολόγησης των διοικήσεων που διενήργησε το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι ευρωπαίοι εταίροι προσανατολίζονται στην αντικατάσταση περίπου του ενός τρίτου των στελεχών που είναι τοποθετημένοι σήμερα στα Διοικητικά Συμβούλια των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.Όπως ανέφερε η WSJ, ένας από τους υποψήφιους προς απομάκρυνση είναι η πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη, η οποία νωρίτερα σήμερα εξέφρασε ενστάσεις για το νέο μοντέλο διοίκησης των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζοντάς το μονοδιάστατο και συγκεντρωτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: