13 Ιουλ 2016

Πρωθυπουργός της Τουρκίας Γκιλντιρίμ : θα θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας και με τη Συρία


  • (0)
«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τη Συρία, το Ιράκ και όλους τους γείτονές μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δίνοντας συνέχεια στις συζητήσεις περί προοπτικής και μυστικών συνομιλιών της 'Αγκυρας για εξομάλυνση των σχέσεων και με τη Συρία, μετά τα αντίστοιχα βήματα που έχει κάνει σχετικά με τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Μιλώντας στους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Γιλντιρίμ δήλωσε: «εξομαλύναμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και το Ισραήλ. Θεού θέλοντος, θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας και με τη Συρία».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε επίσης: «περάσαμε δύσκολες μέρες, αλλά και καλές μέρες όπου μοιραστήκαμε τα πάντα. Τα μέλλον είναι δυνατό με ενότητα και καλή γειτονία».

Ο Γιλντιρίμ και πριν από δύο μέρες είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε σε διένεξη με την Αίγυπτο και τη Συρία. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας».

Η κυβέρνηση επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την ξαφνική της στάση να εξομαλύνει τις σχέσεις της με χώρες όπως η Ρωσία, το Ισραήλ, η Συρία, το Ιράκ και η Αίγυπτος.

Πρόκειται για χώρες με τις οποίες, τουλάχιστον στις περιπτώσεις της Ρωσίας και της Συρίας, υπήρξαν και θερμά επεισόδια με την Τουρκία.

Το διπλό ερώτημα της αντιπολίτευσης είναι, για ποιο λόγο κλιμάκωσε η 'Αγκυρα την ένταση με τις χώρες αυτές και για ποιο λόγο τώρα ξαφνικά επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: